Sanat Tarihçisi Uğurluel, Üniversiteli Gençlerle Buluştu

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Çınaraltı Sohbetleri” kapsamında Sanat Tarihçisi ve Tarihçi-Yazar Talha Uğurluel, Adana’da üniversiteli gençlerle buluştu.

Sanat Tarihçisi Uğurluel, Üniversiteli Gençlerle Buluştu
Yüreğir Kültür Merkezi Salonu’nda düzenlenen konferansta Araştırmacı-Yazar Talha Uğurluer’in Topkapı Sarayı’nı, Osmanlı sultanlarının peygamber ve ehlibeyt sevgisini, 605 parça mukaddes emaneti ve Has Odayı sinevizyon gösterisiyle anlattığı konferans KYK öğrencileri tarafından büyük ilgi gördü. Topkapı Sarayı’nda bulunan kutsal emanetleri ve Osmanlı padişahlarının onlara verdiği önemi sanatsal ve tarihsel olarak izleyiciye anlatan Uğurluel, “Büyük bir dikkatle beni dinleyen öğrencilere ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

KYK Adana İl Müdürü Abdülkerim Arıkan, gençlerin kendi tarihini, konusunda uzman kişilerden ve doğru kaynaklardan öğrenmesi gerektiğini vurguladı. Arıkan, “Güzel Adana’mıza gelip, bizlere ve gençlerimize sanat tarihi ziyafeti veren Talha Uğurluel hocamıza ve siz sevgili öğrencilerimize katılımınızdan dolayı teşekkür ederim" dedi.

Konferans sonunda KYK Adana İl Müdürü Arıkan, Tarihçi Yazar Talha Uğurluel’e Tük bayrağı tablosu hediye etti.
Kaynak: İHA