Prens Ankara'da Ürdün'e Ait Tapuları Aradı

Ürdün Kralı Abdullah’ın kuzeni Prens Ali Bin Nayef, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Arşiv Dairesi Başkanlığını ziyaret etti. Prens Nayef, arşivde özenle saklanan Osmanlı’dan kalma Ürdün’e ait tapu ve belgeleri inceledi.

Prens Ankara'da Ürdün'e Ait Tapuları Aradı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Arşiv Dairesi Başkanlığı, Osmanlı’dan kalma Ortadoğu’daki tüm tapu kayıtları ve belgeleri özenle saklıyor. Ürdün Kralı Abdullah’ın kuzeni Prens Nayef, Arşiv Dairesini ziyaret ederek, ülkelerine ait tapu ve belgelerin orijinallerini yerinde inceledi. Prens Nayef, Arşiv Daire Başkanlığındaki Server Efendi Sergi Salonu ve Halil İnalcık Sergi Salonunu gezmesinin ardından tarihi belgelerin restore edildiği kısma geçti. Arşiv Dairesi Başkanı Zeynel Abidin Türkoğlu, restorasyon bölümünde Fatih Sultan Mehmet’in 65 metre uzunluğunda ceylan derisi üzerine yazılı 1462 tarihli Ayasofya Vakfiyesi hakkında bilgi verdi.

Prens Nayef, Ürdün’e ait tapu kayıtlarını ve belgeleri görme fırsatı yakaladığı için çok mutlu olduğunu dile getirdi. Osmanlı’dan kalma Ürdün’e ait kayıtların arşivde yer aldığını bildiğini ifade eden Nayef, “Ama gelip gördüğüm için çok mutlu oldum. Çok güzel bir ziyaret oldu. Arkadaşlarla konuştuk ve inşallah işbirliğine devam edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA