Mısır'da Güvenlik Güçlerinin Operasyonları

Başkent Kahire ve Kuzey Sina vilayetindeki operasyonlarda 8 kişi öldü, 6 polis yaralandı.

Mısır'da güvenlik güçlerine saldırı hazırlığı yapan gruplara yönelik operasyonlarda 8 kişinin öldürüldüğü, 6 polisin yaralandığı belirtildi.

Mısır ordu sözcüsü Muhammed Semir'in yaptığı yazılı açıklamaya göre güvenlik güçleri, Kuzey Sina vilayetine bağlı Şeyh Zuveyd, Ariş ve Refah kentlerinde 36 adrese baskın düzenledi.

Güvenlik güçlerine saldırı hazırlığı yaptığı tespit edilen gruplara yönelik operasyon sırasında çıkan çatışmada 6 kişinin öldürüldüğü, 4 şüphelinin de gözaltına alındığı ifade edildi.

Mısır devlet televizyonu ise emniyet kaynaklarına dayandırdığı haberinde, başkent Kahire'nin Cisr Süveyş bölgesinde, saldırı hazırlığında olduğu öne sürülen bir hücre evine yapılan baskında iki kişinin öldürüldüğünü, bir kişinin de gözaltına alındığını aktardı. Çatışmada 6 polisin de yaralandığı kaydedildi.

Mısır'ın kuzeyindeki Sina Yarımadası'nda, Kasım 2014'te terör örgütü DAEŞ'e biat ettiğini duyuran ve daha sonra adını Sina Vilayeti olarak değiştiren Ensar Beyt el-Makdis adlı örgüt gibi bazı silahlı grupların etkin olduğu belirtiliyor.

Kaynak: AA