Minik Yüreklerden, Anlamlı Gezi

İçel’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakımevi, Atatürk Evi Müzesi’ne ve Türk Kızılayı’na gezi düzenledi.

Minik Yüreklerden, Anlamlı Gezi
Mezitli Belediyesi Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakımevi, çeşitli etkinliklerle bünyesinde bulunan çocukların yüzlerini güldürmeye devam ediyor.

Çocuk Gündüz Bakımevi, Kızılay Haftası ve 10 Kasım Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümünün yaklaşması dolayısıyla İçel Atatürk Evi ve Türk Kızılayı İçel Şubesi’ne gezi düzenledi.

Miniklerin ilk gezi durağı Türk Kızılayı İçel Şube Başkanlığı oldu. Burada genel hizmetler yöneticisi Gülten Kara tarafından karşılanan miniklere, Kızılay’ın anlam ve önemine dair bilgiler verildi.

Çocuklar, Kızılay’a destek olmak amacıyla biriktirdikleri paraları Kızılay’ın kumbarasına atarak bağışta bulundu. Daha sonra yanlarında getirdikleri içinde çocuk çorapları bulunan Kızılay kolisini görevlilere teslim ettiler.

Daha sonra minikler, Kültür ve Turizm Bakanlığı İçel Atatürk Evi’ni ziyaret etti. Yaklaşık 1 saat süren ziyaret esnasında minik çocuklar, Atatürk’ün hayatını daha yakından inceleme fırsatı yakaladı. Atatürk’ün fotoğrafları, kıyafetleri ve günlük yaşantısında kullandığı ürünleri dikkatle incelediler. Öte yandan, Atatürk’ün İçel’e gerçekleştirdiği ziyaret esnasında yattığı yatağa, kendi elleriyle hazırladıkları kalp figürünü bıraktılar.

Geziyle ilgili açıklama yapan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, geleceğe ışık tutan çocukların, emin adımlarla ve güvenle yetiştirilmesi gerektiğini belirterek, "Mezitli Belediyesi Bircan Tüfekçioğlu Çocuk Gündüz Bakımevimiz hizmete açıldığı günden bu yana çeşitli etkinliklerle tüm gözleri üzerine çekmeyi başardı. Çocuk Gündüz Bakımevi’nde bulunan öğretmenlerimiz eğitici ve eğlenceli bir gezi düzenledi.

Bu gezimizde yetkililer, minik çocuklarımızı bilgilendirdi. Atatürk sevgisini ve Kızılay bilincini her yaştan öğrencilere aşılayabildiğimiz için çok mutluyuz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA