MESKİ, Kalite Yolculuğunda Bir Adım Daha Attı

İçel Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü’nün Avrupa Kalite Yönetim Vakfı (EFQM) Mükemmellik Modeli çalışmaları kapsamında Türkiye Kalite Derneği (KalDer) yetkililerinin dış değerlendirme niteliği taşıyan saha ziyareti çalışmaları tamamlandı.

MESKİ, Kalite Yolculuğunda Bir Adım Daha Attı
MESKİ’nin kurumsallaşma çalışmaları ile abone, toplum ve çalışan memnuniyet düzeylerinin arttırılmasında rehber model olarak belirlediği ve 8 Mayıs 2014’te Türkiye Kalite Derneği (KalDer) ile imzaladığı Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi’nin ardından 2015 yılında EFQM Mükemmellik Modeli’nin ilk aşaması olan Mükemmellikte Kararlılık Belgesini 2 yıldız düzeyiyle almaya hak kazandı. 2016 yılında EFQM Mükemmellik Modeli kapsamında çalışmalarına devam eden MESKİ, “Mükemmellikte Tanıma Programı” çerçevesinde dokümantasyon hazırlıklarını tamamlayarak, KalDer’e Mükemmellikte Yetkinlik değerlendirme başvurusunda bulundu.

KalDer yetkilileri, 24-28 Ekim 2016 tarihleri arasında kuruma Mükemmellikte Yetkinlik Başvurusu Saha Ziyareti gerçekleştirdi. MESKİ birimlerine yapılan ziyaretlerde EFQM Mükemmellik Modeli kapsamında yapılan çalışmalar yerinde incelenerek, uygulamalar konusunda çalışanlardan detaylı bilgi alındı. KalDer yetkilileri, MESKİ’nin kalite yolunda önemli mesafeler kat ettiğini belirterek, saha ziyaretinin son derece başarılı geçtiğini belirttiler.

Konuyla ilgili açıklama yapan MESKİ Genel Müdürü Turgut Aybak, kurumda yapılanma ve kurumsallaşma için önemli adımlar atıklarını ifade ederek, “Kurum bünyesinde ve hizmetlerde iyileştirmelere sürekli devam edilmiş ve bu iyileştirmeler EFQM Mükemmellik Modeli çalışmaları ile bütünleştirilmiştir. Vatandaşlarımıza en iyi hizmetin verilmesinde kurumsallaşmanın büyük önemi vardır. Çalışmalarımız KalDer yetkilileri tarafından değerlendirilmiş ve başarılı bulunmuştur” dedi.

Bu modelin bir öğrenme, değerlendirme aracı olduğunu vurgulayan Aybak, “Türkiye’de bu modeli uygulayan tek ve ilk su ve kanalizasyon idaresiyiz. Kurum stratejik hedeflerini, vatandaş, toplum ve çalışan memnuniyet düzeylerinin arttırılmasına yönelik yaklaşımlarla bütünleştiren EFQM Mükemmellik Modeli’nin uygulamasına devam edecek ve sonuçlarını anketlerle ölçeceğiz. KalDer yetkililerinin geri bildirimleri ve anket sonuçlarına göre de iyileştirmelerimize hiç durmaksızın devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA