Kültür Ve Turizm İl Müdürleri Toplantısı Gerçekleştirildi

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, “Asla acımayacağız. Acırsak acınacak hale geliriz. Çok net Cumhurbaşkanımıza suikast düzenlemek isteyen ve her şeyden önce bu ülkeye düşman, bu bayrağa düşman kim olursa olsun, babamın oğlu dahi olsa asla taviz vermeyeceğiz” dedi.

Kültür Ve Turizm İl Müdürleri Toplantısı Gerçekleştirildi
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Vilayetler Evi’ndeki Kültür ve Turizm İl Müdürleri Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, büyük Türkiye ruhunun el birliği ile ayağa kaldırılması gerektiğini kaydederek, “Çok güzel bir söz vardır; sen ben yok biz varız. Bu söz aslında son seçim de bir slogan olarak kullanıldı ama bunun bir hikâyesi var” dedi.

“Biz Bakanlığımızı hep ileri götürmek istiyoruz” diyen Yayman, “Hep bir adım daha fazla istiyoruz. Hep çok daha güze hizmetlere vesile olmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Yayman, Türkiye’de birçok alanda hizmetlerin gerçekleştirildiğini ancak kültür ve sanat alanında çok büyük bir eksiklerinin yaşandığına dikkat çekerek, “Bize çok büyük sorumluluk düşüyor. Mustafa Kemal’in de söylediği gibi ‘Cumhuriyetimizin temeli milli kültürdür.’ Kültür olmadan, sanat olmadan, sinema olmadan, folklor olmadan, musiki olmadan musiki olmadan bir medeniyetin kavranması mümkün değildir. Türkiye’de bizim Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın gösterdiği hedefler doğrultusunda 2023 yılında Türkiye’yi evrensel standartlarda kültür-sanat faaliyetleri yapan bir ülke haline getirmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Asla acımayacağız”

15 Temmuz sonrası millete dair tanımlamaların yeniden yapıldığını kaydeden Yayman, FETÖ’ye karşı sonuna kadar mücadele verileceğine dikkat çekerek, “Asla acımayacağız. Acırsak acınacak hale geliriz. Çok net Cumhurbaşkanımıza suikast düzenlemek isteyen ve her şeyden önce bu ülkeye düşman bu bayrağa düşman kim olursa olsun, babamın oğlu dahi olsa asla taviz vermeyeceğiz. Artık bıçak kemiğe dayandı. Türkiye’ye karşı bir küresel haçlı saldırısı var. Biz her yerde söylüyoruz. Bize her yerde diyorlar ki; ‘Türkiye’de güvenlik sorunu var.’ Biz diyoruz ki kardeşim Berlin ne kadar güvenliyse İstanbul’da o kadar güvenlidir. Tavrımız çok net bu küresel haçlı saldırısını beraberce yıkacağız. Ya yıkacağız, ya yıkacağız” dedi.

“15 Temmuz Türkiye’nin bir küresel güç olma tarihinin adıdır”

15 Temmuz tarihinin artık Türkiye’de bir milat olduğuna değinen Yayman, “15 Temmuz öncesi ve sonrası, Türkiye yakın tarihi ve demokrasi tarihi yazıldığında 15 Temmuz, çok önemli bir tarih olarak, milat olarak yazılacaktır. 15 Temmuz Türkiye’nin bir küresel güç olma tarihinin adıdır. Hepimiz göreceğiz Türkiye’ye karşı çok büyük saldırılar var” şeklinde konuştu.

Türkiye turizminin son 20 yılda geldiği seviyeden ortak akıl ile daha ileri bir noktaya taşınabileceğine vurgu yapan Yayman, “Bizim ortak akılla bunu çok daha ileriye götürmemiz lazım. 1990 yılında Türkiye’de turistik belgeli yatak sayısı Yunanistan’ın Rodos Adası’nın gerisindeydi. Bugün Türkiye dünyada en çok turist gelen 6’ncı ülke, gelir bakımından, 11-12’nci sırada. Bunu özel sektör zaten kendi dinamizmiyle yaptı. Şimdi bizim bu hikâyeyi alıp daha büyütmemiz lazım. Bunu biz beraber yapacağız” açıklamasında bulundu.

Yayman, konuşmasının ardından il müdürlerinin sorularını değerlendirdi.
Kaynak: İHA