Kula 4 Eylül Mahallesi'ne Yağmur Suyu Hattı

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Kula 4 Eylül Mahallesi Şoför Evleri mevkiinde yağmursuyu hattı döşeyerek yağışlı havalarda meydana gelen su taşkınlarına son veriyor.

Kula 4 Eylül Mahallesi'ne Yağmur Suyu Hattı
MASKİ Genel Müdürlüğü, kış aylarında su taşkını yaşanmaması adına yağmursuyu hatları döşüyor. Bu kapsamda, Kula ilçesi 4 Eylül Mahallesi Şoför Evleri mevkiine sıfırdan yağmursuyu hattı döşeme işlemleri başladı.

MASKİ Kula biriminden gelen talep sonrası bölgede inceleme yapan Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı ekipleri, çalışma yapılmasına karar verdi. Daha önce yağmursuyu hattı bulunmayan mahalleye 900 metre yağmursuyu hattı döşeniyor. Yağışlı havalarda sel ve su taşkınları yaşanan bölgede döşenen hat, Şoför Evleri mevkiinde yaşayan vatandaşların uzun yıllar rahat etmesini sağlayacak. Çalışma yapılan bölgeyi Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, MASKİ Sorumlusu Adem Zobudoğuş ile birlikte ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, 4 Eylül Mahallesi’ne gerçekleştirdiği ziyarette, Büyükşehir Belediyesi’nin yapılanmasını kısa bir süre içerisinde tamamlayarak yaşanan sıkıntıları birer birer ortadan kaldırdığını kaydetti.

Başkan Tosun, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e ve MASKİ Genel Müdürlüğü’ne teşekkür ediyoruz. Mahallelerimizde süregelen sorunlar yapılan çalışmalar ile ortadan kaldırılıyor. Biz de Kula Belediyesi olarak çalışmaları yerinde incelemek adına 4 Eylül Mahallemizi ziyaret ettik” dedi.

MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, çok güçlü bir ekibe sahip olduklarını ve bu sayede mahallelerdeki sorunları tespit edip, çalışmalarını anında başlattıklarını söyledi.

Aslay, “Yağmursuyu hatları ile mahallelerimizde yaşanabilecek sel baskınlarının önüne geçiyoruz. Kula 4 Eylül Mahallesi Şoför Evleri mevkiinde kış mevsiminde yaşanan sorunları tespit eden ekiplerimizin raporu doğrultusunda yağmursuyu hattı döşemenin elzem olduğunu gördük. Kısa sürede çalışmalarımızı başlattık. Artık o bölgede ikamet eden vatandaşlarımızın yağışlı havalarda içleri rahat olacak. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün bize vermiş olduğu güç ve motivasyon sayesinde il genelinde çalışmalarımızı büyük bir hız ile sürdüreceğiz” dedi.

Kaynak: İHA