'Konut Alıcıları İstikrarı Satın Aldı'

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Demir: 'Konut alıcıları ülkemizde sadece konut değil, aynı zamanda istikrarı da satın aldı. Böylece son 3 yılın konut satış rekorunu kırmış olduk'

Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, 'Konut alıcıları ülkemizde sadece konut değil, aynı zamanda istikrarı da satın aldı. Böylece son 3 yılın konut satış rekorunu kırmış olduk' ifadelerini kullandı.

Demir, Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin (GYODER) başlattığı konut kampanyasının sonuçlarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Temmuz ayına kadar sektörün zor bir virajdan geçtiğini ve yüksek kredi oranları nedeniyle yatırımcıların faiz oranlarının düşmesini bekledikleri bir dönem yaşandığını dile getiren Demir, şunları kaydetti:

'15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında ise Türkiye'nin zor bir sınavdan geçtiği dönemde, tüm sektör olarak verdiğimiz birlik ve dayanışma mücadelesinin bir örneği olarak sunduğumuz kampanyalar ile sektörde bir hareketlilik yaratmayı başardık. Demir İnşaat olarak bizim de içerisinde yer aldığımız, GYODER'in öncülüğünde gerçekleştirilen kampanya, bu hareketliliğin mimarlarından biri oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da çağrısını dikkate alarak düğmeye basan bankaların yaptığı faiz indirimi de sektördeki bu çıkmazı fırsata çevirdi. Böylece Türkiye, darbe girişimini birlik ve dayanışma mücadelesi vererek geride bıraktı.

Bütün bunların yanı sıra, Demir İnşaat olarak sunduğumuz cazip kampanyalarla satışlarımızı destekledik. Yatırımcılarımıza özel olarak sunduğumuz ödeme seçenekleriyle onların ailemize katılmalarını teşvik ettik. Konut alıcıları ülkemizde sadece konut değil, aynı zamanda istikrarı da satın aldı. Böylece son 3 yılın konut satış rekorunu kırmış olduk. Ağustos ayında son 3 yılın en yüksek satış performansını sergiledik.'
Kaynak: AA