Kastamonulular Uçakta Yemek Keyfi Yaşayacak

Kastamonu Belediyesi tarafından satın alınarak kente getirilen, hurdaya çıkarılan Boeing 737 tipi yolcu uçağının restoran kafe olarak hizmet vermesi amacıyla yürütülen çalışmalarda sona gelindi Belediye Başkanı Babaş: 'Uçak kafe restoran projemizin ilimize değer katacağı düşüncesindeyim. Amacımız Kastamonu'yu her alanda ilgi çeken bir il haline getirmektir' Projede görevli teknisyen Saraç: 'İnsanlar ilgiyle karşılıyor. Bazı yaşlılar 'bu uçak buraya mı düşmüş' diyor'

ÖMER ERİM BAŞTİMAR - Kastamonu'da, belediye tarafından satın alınarak kente getirilen hurdaya çıkarılan uçak, kısa sürede restoran kafe olarak halkın hizmetine sunulacak.

Boeing 737 tipi yolcu uçağı, hurdaya çıkarıldıktan sonra Kastamonu Belediyesi tarafından satın alındı ve parçalara ayrılarak tırlarla İstanbul'dan Kastamonu'na getirildi. Aktekke Mahallesi'nde, Veli Efendi Camisi'nin yanındaki boş alana yerleştirilerek monte edilmeye başlanan eski yolcu uçağının kafe restoran olarak hizmet vermesi planlanıyor.

Mahalledeki vatandaşlar ve cami cemaati de çalışmaları ilgiyle takip ediyor.

Belediye Başkanı Tahsin Babaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ağustos ayı başında tırla kente getirdikleri eski uçağı kafe restorana dönüştürmek için yürüttükleri çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Çalışmaların tamamlanmak üzere olduklarını belirten Babaş, 'Kastamonu'da halkın dikkatini çekecek projeleri hayata geçirmek için çaba harcıyoruz. Bunlardan biri de uçak kafe restoran projesi. Ekiplerimiz, projeyi bir an önce bitirmek için mesai harcıyor. Bıkmadan, usanmadan ve yorulmadan vatandaşlarımıza en iyi hizmeti vereceğiz.' dedi.

- Uçak koltukları da kullanılacak

Babaş, 'Uçak kafe'ye gelecek misafirlere, gerçek bir uçuş hissi yaşatmak istediklerini dile getirerek, bu nedenle mekanın iç yapısını bozmayacaklarını, mutfağın da aracın dışındaki bir alana yapılacağını kaydetti.

Uçak kafe restoranı bir ay içinde hizmete açmayı planladıklarını bildiren Babaş, 'Uçak kafe restoran projemizin ilimize değer katacağı düşüncesindeyim. Amacımız Kastamonu'yu her alanda ilgi çeken bir il haline getirmektir.' ifadesini kullandı.

-Parçalar 40 günde tekrar birleştirildi

Projede görev alan teknisyen Yücel Saraç ise uçağı İstanbul'da parçaladıktan sonra kente getirdiklerini, 40 günde de tekrar birleştirdiklerini anlattı.

Çalışmalarını tamamlanmak üzere olduklarını bildiren Saraç, 'İnsanlar ilgiyle karşılıyor. Bazı yaşlılar 'bu uçak buraya mı düşmüş' diyor. Uçak tamamlandığında vatandaşlarımız için güzel bir mekan olacak. Buraya gelip güzel zaman geçirebilecekler.' diye konuştu.

Cami cemaatinden Fatih Erener ise uçağın montajının bitmesini heyecanla beklediklerini kaydetti.

Kaynak: AA