Karabük Belediyesi Meclis Toplantısı

Karabük Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısı yapıldı.

Karabük Kent Meydanı Nikah ve Konferans Salonu'nda yapılan toplantıda konuşan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, su arıtma tesisinin yüzde 100 kapasiteyle çalıştığını söyledi.

Karabük'ün nüfusunun gittikçe arttığını ifade eden Başkan Vergili, 'Önümüzdeki yıllarda sıkıntı yaşayacağımız malum. Yağmur suyu ile ilgilide ayrı çalışma yapılacak. Şu anki arıtma tesisimiz, Safranbolu dahil arıtma yapan bir tesis. Bununla ilgili şehri rahatlatmak için Yeşil Mahalle haddehanelerinin biraz daha aşağısında yer kamulaştırarak 2. bir arıtma yapıp hattı 2'ye bölmek. Ondan sonra Karabük'te 50 yıl arıtma konusu konuşulmaz.' diye konuştu.

Arıtma sisteminin Türkiye'deki en iyi arıtma sistemleri olduğunu vurgulayan Vergili, şöyle konuştu:

'Biz yalnız bu arıtma sistemi yapılırken Safranbolu'nun ayrı, bizim ayrı bir talebimiz vardı. Bizim toplam talebimiz, dakikada 600 litreydi ama burada yanlış hesap yapılmış Safranbolu ile Karabük'ün talebi 450 litre gibi gösterilmiş. Bizler, bunları yetkililere ilettik, onlarda tekrardan row ilavesini yapacaklarını söylediler. İlk yapıldıklarında row ilavelerine müsait bir arıtma tesisinin şu anda ihalelerini yapmışlar. Önümüzdeki sene yapımı biterse Karabük'ün bir daha çeşmelerinden kesinlikle şişe suyu kalitesinde su akar. Devletin Karabük'e yapmış olduğu en önemli hizmetlerden birisi.'

Toplantıda, komisyon raporları ile gündem harici konular görüşülürken, komisyonlara havale edilen konular görüşülerek karara bağlandı.

Plan ve Bütçe Komisyonu ve İmar Komisyonu Raporu ile gündem harici konuların görüşüldüğü toplantıda, bazı maddeler incelenmek üzere komisyona havale edildi.

Kaynak: AA