İstanbul'dan Batman Belediyesine Destek

Pendik Belediyesinden bir heyet, mali ve idari konularda destek olmak amacıyla, İçişleri Bakanlığınca KHK ile görevlendirme yapılan Batman Belediyesini ziyaret etti Batman Belediyesine görevlendirilen Vali Yardımcısı Aksoy: 'İnşallah elbirliğiyle Batman'ı 21. yüzyıla hazırlayacağız'

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlendirme yapılan Batman Belediyesini, mali ve idari konuda destek olmak amacıyla İstanbul'un Pendik İlçe Belediyesinden bir heyet ziyaret etti.

KHK ile Batman Belediyesine yapılan görevlendirmenin ardından İçişleri Bakanlığının talimatı ile Pendik Belediye Başkan Yardımcıları Sami Divleli ve İzzet Öztop'un önderliğindeki heyetle Batman Belediyesini ziyaret etti. Heyettekiler, belediyeye görevlendirilen Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Aksoy ile görüştü.

Aksoy, daha önce Bursa Büyükşehir Belediyesinden bir heyetin geldiğini anımsatarak, onlarla yaptıkları görüşmeler sonucunda kente bir tramvay kazandırmak için alt yapı çalışması başlattıklarını söyledi. Batman'ın uzun yıllar hizmetten yoksun kaldığını vurgulayan Aksoy, görevlendirme sürecinde kenti kalkındırıp modern bir kent yapmak için çalışacaklarını belirtti.

Vatandaşlara hizmetin en iyisini sunmak için bakanlıklar ve diğer belediyelerle sürekli iletişim halinde olduklarını kaydeden Aksoy, daha önce Bursa Büyükşehir Belediyesinden gelen ekiple kentin ulaşım sorununu çözmek için görüşmeler yaptıklarını bildirdi.

Aksoy, şöyle devam etti:

'Görüşmeler sonucunda 'Batman'ın neden bir tramvayı olmasın' dedik ve bunun alt yapı çalışmalarına ilişkin çalışma başlattık. Şimdi de İstanbul Pendik Belediyesinden gelen heyet ile mali ve idari konuda görüşmeler yaptık. İnşallah el birliği ile Batman'ı 21. yüzyıl Türkiyesine hazırlayacağız.'

Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Sami Divleli de Batman'da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 'Elimizden ne geliyorsa Batman için hazırız.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA