İş vaadiyle kandırıp fuhuş yaptırdılar

İş vaadiyle kandırıp İstanbul'a getirdikleri kadınlara fuhuş yaptıran şebeke çökertildi. Şebekenin kadınlara, "Bakıcılık işi bulamadık. İsterseniz fuhuş yapın. Böylece iyi para kazanırsınız" dedikleri belirtildi.

İş vaadiyle kandırıp fuhuş yaptırdılar
Yurtdışından iş vaadiyle kandırıp İstanbul'a getirdikleri kadınlara fuhuş yaptıran şebeke polisin operasyon ile çökertildi.

Şişli'de bir şebekenin yurtdışından iş vaadiyle kandırıp getirdikleri kadınlara fuhuş yaptırdığı ihbarı üzerine harekete geçen Ahlak Bürosu ekipleri fuhuş şebekesini takibe aldı. Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile başlatılan operasyonda polis müşteri kılığında şebekeyle irtibata geçti.

2 AYRI EVE OPERASYON DÜZENLENDİ

Operasyon kapsamında müşteri gibi davranan polis, şebekenin verdiği adrese gitti. Evde yabancı uyruklu 4 kadının bulunduğunun belirlenmesi üzerine yapılan baskında yabancı uyruklu 4 kadını ile şebeke üyesi K.D. ile M.A. gözaltına alındı. Şebekenin Şişli'de başka bir evde de kadın pazarladığını tespit edilince ikinci adrese de baskın düzenledi. Bu evde de yabancı uyruklu 2 kadın ile şüpheli M.A. E.G. gözaltına alındı. şüpheliler ve mağdurlar ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

'FUHUŞTA PARA VAR'

5'i Özbekistan ve 1'i Türkmenistan uyruklu mağdur kadınlar polise ilginç ifadeler verdi. Kadınlar ifadelerinde, 'Türkiye'de daha önce bakıcılık yapan bir arkadaşımız 'İstanbul'da market veya bakıcılık işleri var çalışmak istermisiniz' dedi. Biz de kabul ettik. İrtibata geçtiğimiz bu kişiler bize iş bulacaklarını söylediler. İstanbul'a geldik. Bir süre sonra 'İş yok. İsterseniz fuhuş yapın para kazanırsınız' dediler. Bizde paramız bitince zor durumda kaldık, tekliflerini kabul etmek zorunda kaldık' dedikleri öğrenildi. Yabancı uyruklu 6 kadın sınır dışı edilmek üzere yabancılar şube müdürlüğüne gönderildi.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER

İki ayrı eve yapılan baskında gözaltına alınan 4 şüpheli ise suçlamaları kabul etmediler. K.D., M.A, M.A. ve E.G. emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi.