Hendek'ten Kısa Kısa

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Osman Yılmaz Caddesi'nde yapılan yaya yolu çalışmalarını inceledi.

Hendek Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından, Osman Yılmaz Caddesi'nde başlatılan çift taraflı yaya yolu çalışmalarını inceleyen Püsküllü, ekiplerden bilgi aldı.

Vatandaşlar ile de sohbet edip, çocuklara oyuncak hediye eden Püsküllü, esnafın sorunlarını dinledi.

- Hendek Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısı

Hendek Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısı, Belediye Başkanı İrfan Püsküllü Başkanlığında yapıldı.

Gündemde bulunan 6 maddenin görüşüldüğü toplantıda tüm maddeler oy çokluğuyla kabul edildi.

Toplantıda, Başpınar Mahallesi 165 adadaki yeni hastane yolu üzerindeki 20 metrelik imar yolunun düzenlenmesi ile ilgili 1 bölü 1000 ölçekli uygulama imar planı değişiklik yetkisinin Sakarya Büyükşehir Belediyesi'ne verilmesi, imar tadilatları ile ilgili talep dosyalarının imar komisyonuna havale edilmesi, Servetiye Mahallesi'nde yapılacak olan kadastro çalışmaları için bilirkişi seçilmesi, Belediye Disiplin Amirleri Yönetmeliğinin Hukuk Komisyonuna havale edilmesi ve Hendek Belediyesi Emlak İstimlak Müdürlüğü Çalışma Yönetmeliğinin Hukuk Komisyonuna havalesi maddeleri de oy birliği ile kabul edildi.

- Kantinler denetlendi

Hendek Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki okulların kantinlerini denetledi.

Zabıta ekipleri, kantinlerin çalıştırma ruhsatlarını kontrol ederken, gıda maddelerini de titizlikle inceledi. Ekipler, tüketici haklarının korunması kapsamında gıdaların ambalajlarını tek tek inceleyerek, ürünlerin son kullanma tarihlerini kontrol etti.

Ekipler, eksikleri bulunan kantin sahiplerine uyarıda bulunurken, yasak olan yiyecek ve içecek satan kantin sahiplerini de İlçe Tarım Müdürlüğüne bildirdi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü kantinlerin belirli aralıklarla zabıta ekipleri tarafından denetimleri yapıldığını belirterek, 'Çocuklarımızın sağlığı bizim için çok önemlidir. Başarılı olmak için sağlıklı nesiller yetiştirmeliyiz.' ifadeleri kullanıldı.

Kaynak: AA