GGC 2016 Basın Ödülleri Başvuruları Başladı

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti’nin (GGC) her yıl geleneksel hale getirdiği ‘’Basın Ödülleri’ mesleki özendirme yarışmasının başvuruları başladı. 2016 yılında yayınlanmış eserlerin değerlendirmeye alınacağı yarışma, bu yıl 6 kategoride yapılacak ve ilk üçe giren eserlere çeşitli ödüller verilecek. GGC Başkanı İbrahim Ay, 10 Ocak 2017 Çalışan Gazeteciler Günü’nde gerçekleştirilecek ödül törenine, bu yıl ulusal basından da önemli isimleri davet edeceklerini belirterek, ‘’Jüri özel ödülümüzü ulusal basında tespit ettiğimiz gazetecilere vereceğiz.’’ dedi.

GGC 2016 Basın Ödülleri Başvuruları Başladı
Yarışma 6 kategoride gerçekleştirilecek

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirileceği ‘’Basın Ödülleri’’ mesleki özendirme yarışmasının organizasyonu için start verdi. GGC Başkanı İbrahim Ay ve yönetim kurulu üyeleri yaptıkları toplantıda bu yıl yapılacak olan yarışmanın şartlarını belirlediler. 2016 yılındaki eserleri kapsayacak yarışma haber, köşe yazısı, sayfa tasarımı, haber ve spor fotoğrafı, televizyon programı - haberi ve radyo programı olmak üzere toplam 6 kategoride gerçekleştirilecek. Katılımcılar 01.12.2016 tarihinde kadar eserlerini şartnamede belirtilen şekilde Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti’ne teslim edebileceklerdir. Yarışmada ilk 3’e giren eserlere çeşitli ödüller verilecek. Eserler bağımsız bir jüri tarafından değerlendirilecektir. Yarışmada jüri özel ödülü ise ulusal basında TV ve gazete alanında başarılı isimlere verilecektir.

‘‘Yarışmaya ulusal bir boyut kazandırıyoruz’’

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay, yarışmaya ilişkin yaptığı açıklamada bu yıl gerçekleştirilecek organizasyona ulusal basından da önemli isimleri davet edeceklerini ve yarışmaya ulusa bir boyut kazandıracaklarını söyledi.

Jüri özel ödülünü ulusal basındaki başarılı isimlere vereceklerini dile getiren Ay, ‘’Kentimizin imajı konusunda yapılan ‘’Şimdi Gaziantep’e gitme zamanı’’ çalışmasına yarışmamız vesilesiyle destek olmayı planlıyoruz. İlimizde ağırlayacağımız ulusal basındaki ünlü isimlerin, buradaki sosyal yaşamı yakından gelip görmelerine vesile olacağız. Bu sayede ilimiz üzerindeki algının değişmesine bir nebze de olsa katkıda bulunmayı amaçlıyoruz.’’ dedi.

‘’Yarışma hedefine ulaştı’’

Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirecekleri basın ödülleri yarışmasının amacına ulaştığını belirten Ay, ‘’İlk yarışmayı yaptığımız tarihten bugüne Meslektaşlarımız arasında tatlı bir rekabetin oluştuğuna şahitlik ediyoruz. Amacımızda hem arkadaşlarımızı daha iyiye teşvik etmek hem de bu anlamda bir rekabetin oluşmasını sağlamaktı. Rekabetin ve ödüllendirmenin olmadığı bir sektörde başarı beklemek mümkün değildir. Bu açıdan baktığımızda yarışmamızı amacına uygun bir şekilde sürdürüyoruz. Şimdiden başvuruda bulunan tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Gaziantep’i gerek ülkemize gerekse Dünya’ya iyi tanıtılması ve anlatılması için bu tür organizasyonların önemli bir araç olduğunu düşünüyorum. GGC olarak diğer tüm çalışmalarımızda olduğu gibi basın ödülleri yarışmasında da çıtayı her yıl yükselterek yolumuza devam ediyoruz’’ diye konuştu.

Ay, bu yıl gerçekleştirilecek olan yarışmanın şartnamesinin ilgili basın kuruluşlarına mail olarak iletildiğini ve isteyenlerin www.gazetecilercemiyeti.org adresinden yarışmaya ilişkin detaylı bilgiye ulaşabileceklerini de sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA