Gagavuzya'dan Gelen Öğrenciler, Vali Çelik'i Ziyaret Etti

Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti’nden gelen öğrenciler Eskişehir Valisi Azmi Çelik’i makamında ziyaret etti.

Gagavuzya'dan Gelen Öğrenciler, Vali Çelik'i Ziyaret Etti
Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı etkinlikleri kapsamında, Eskişehir 19 Mayıs Anadolu Lisesi ile Gagavuz Özerk Cumhuriyeti Kongaz Süleyman Demirel Türk Moldova Lisesi kardeş okul olmuştu. Bu kapsamda, 19 Mayıs Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Baş, Moldova Kongaz Süleyman Demirel Türk Moldovan Lisesi Müdürü Funda Tüfekçi ve 14 Gagavuz öğrencisi, Vali Azmi Çelik’i ziyaret etti.

Nazik ziyaretin kendisini çok memnun ettiğini bildiren Vali Çelik, öğrencilerle bol bol sohbet etti. Öğrencilere ne olmak istediğini soran Vali Çelik, “Üniversiteye hazırlık esnasında sizlerin tercihi önemli. Geleceğinizi belirlemek sizlerin elinde. Eskişehir akademik alanda kendini ispatlamış bir şehir. Bu anlamda ileride sizleri de şehrimizdeki üniversitelerde görmek isteriz” dedi.

Öğrencilerin Eskişehir’de kaldıkları süre içerisinde hoşça vakit geçirmelerini dileyen Vali Çelik, günün anısına öğrencilere Eskişehir’i anımsatan çeşitli hediyeler verdi.

2014 yılında Eskişehir 19 Mayıs Anadolu Lisesi ile kardeş okul olduklarını anımsatan Moldova Kongaz Süleyman Demirel Türk Moldovan Lisesi Müdürü Funda Tüfekçi ise, Eskişehir’de bulunmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. Öğrencilerin Eskişehir’i çok beğendiğini belirten Müdür Tüfekçi, 2 yıl boyunca kardeş okul ilişkilerini koparmayarak hep irtibat halinde olduklarını söyledi.

Kaynak: İHA