Finlandiya'lı Müzisyenlerden Caz Konseri

Ünlü caz müzisyenleri, trompetçi Verneri Pohjola ve piyanist Aki Rissanen, 9 Kasım'da Akbank Sanat sahnesinde konser verecek.

Finlandiyalı caz müzisyenleri, trompetçi Verneri Pohjola ve piyanist Aki Rissanen, 9 Kasım'da Akbank Sanat sahnesinde müzik tutkunlarıyla buluşacak.

Akbank Sanat'tan yapılan açıklamaya göre, birlikte çıkaracakları albümün hazırlıklarını sürdüren Verneri Pohjola ve Aki Rissanen, konserlerinde hem akustik, hem de elektronik sesler kullanarak hazırladıkları orijinal bestelerini dinleyicilerin beğenisine sunacak.

On seneyi aşkın bir süredir Fin ve İskandinav cazının önde gelen isimlerinden trompetçi Verneri Pohjola, 2004 Pori Caz Festivali'nde Yılın En İyi Müzisyeni Ödülü'nü aldı. Sanatçı, 2015'te İngiliz Edition Records'tan 'Bullhorn' adını taşıyan albüm çıkardı.

Fin cazının önde gelen piyanistlerinden Aki Rissanen de Montreux Caz Festivali Solo Piyano Yarışması ve Fransa La Defense Yarışması'nda kazandığı ödüllerin yanı sıra, Verneri Pohjola ile ACT Firması için yaptığı kayıtlarla tanındı. Beş albümü bulunan sanatçının adı Avrupa caz sahnesinde her geçen gün daha da çok anılıyor.
Kaynak: AA