Denizli Turizmi İçin Tanıtım Atağı

Denizli turizminin uluslararası alanda tanıtımı amacıyla World Travel Market (WTM) Londra Turizm Fuarında dağıtılmak üzere İngilizce tanıtım kitapçığı hazırlandı.

Denizli Valiliği, başta UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan Pamukkale ile turizm sektöründe önemli bir yere sahip olan Denizli turizminin tanıtımı için Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın (GEKA) desteği ile çalışma başlattı.

Hazırlanan 'Denizli Tanıtım Kitabı'nı bir turizm dergisinin sonbahar sayısı ile okuyucularıyla buluşturan Denizli Valiliği, derginin yılda bir kez yayımlanan İngilizce çevirisi ile Denizli'yi dünya turizm kitlesine tanıtma kararı aldı.

Londra'da düzenlenecek turizm fuarında dağıtılacak derginin içeriğinde Denizli, Pamukkale, termal sağlık, antik kentler, kültürel mirasları, kış sporları ve birçok turizm potansiyeli ile dünyaya tanıtılacak.

Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, her geçen yıl gelişen, artık kum, güneş ve deniz turizminin dışına çıkarak doğa, kültürel ve görsel turizme yayılan dünya turizm sektöründe Denizli'nin birçok turizm potansiyeli ile dünyada iddialı bir turizm merkezi olma yolunda hızla ilerlediğini belirtti.

Kentin tanıtımında eksik kalındığını, bu konuda turizmdeki paydaşlarla ulusal ve uluslararası tanıtım atağı başlattıkları ifade eden Altıparmak, 'İlimizin turizm tanıtımı, uluslararası boyut kazandı. Geçtiğimiz gün bir ünlü turizm dergisinin sonbahar sayısında özel ek olarak sektördeki okuyucu kitlesiyle buluşturulan ilimizin turizm potansiyeli, derginin yılda bir kez yayımlanan İngilizce çevirisi ile artık dünya turizm kitlesine tanıtılacak. Önümüzdeki günlerde kapılarını ziyaretçilerine açacak olan WTM Londra Turizm Fuarında başta Avrupa olmak üzere birçok ülkedeki turizm sektör temsilcilerinin beğenisine sunulacak olan derginin içeriğinde 10 sayfadan oluşan Denizli turizmi de yer alıyor.' dedi.

Kaynak: AA