CHP Muğla Milletvekili Demir Açıklaması

'AKP engellemezse İzmir, Türkiye'nin sağlık başkenti olma yolunda şimdiye kadar büyük bir yol katederdi'.

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, 'AKP engellemezse İzmir, Türkiye'nin sağlık başkenti olma yolunda şimdiye kadar büyük bir yol katederdi.' dedi.

Demir, CHP Sağlık Komisyonu üyeleriyle Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de sağlığa ayrılan payın büyük bir kesiminin çarçur edildiğini savundu.

Bir yıl içerisinde acil servise giden hasta sayısının 114 milyonu geçtiğini belirten Demir, Türkiye'nin sağlığının 14 yıldır iyileşmediğini, kötüye gittiğini ileri sürdü.

Nurettin Demir, şunları kaydetti:

'Expo, İzmir'e alınmaya çalışılmıştı. Bunun da ana teması sağlıktı. İzmir bir sağlık merkezi ve sağlık başkenti olacaktı. Bugüne kadar baktığımızda önemli bir çalışmanın yapılmadığını görüyoruz. Özellikle, İzmir hastanelerinde çok ciddi oranda hasta yoğunluğunun artmasına karşın, İzmir kamu binalarının deprem güvenliği açısından çok tehlikeli olduğunu, günde onbinlerce hastanın gittiği hastanelere deprem güvenliği açısından baktığımızda sıfır olduğunu görüyoruz.

14 yıldır proje hazırlıyorlar, 'şunu yapacağız' diyorlar ama halen bir şey yapmadıklarını görüyoruz. AKP engellemezse İzmir, Türkiye'nin sağlık başkenti olma yolunda şimdiye kadar büyük bir yol katederdi.'

Kaynak: AA