Çadırkentte Suriyeli Öğretmenlere Mesleki Yeterlilik Semineri Verildi

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından Suriyeli öğretmenlerin eğitimi kursu düzenlendi.

Çadırkentte Suriyeli Öğretmenlere Mesleki Yeterlilik Semineri Verildi
Adıyaman’da yaşayan geçici koruma altındaki Suriyeli çocukların eğitim hakkından faydalanmalarını sağlamak, okula erişimlerini artırmak ve çocukların çatışma etkilerinin azaltılması amacıyla Geçici Eğitim Merkezlerinde eğitim öğretim faaliyetine devam ediliyor. Burada yürütülen eğitim hizmetlerinin kalitesini yükseltmek, görevlendirilen öğretmenlerin pedagojik ve mesleki yeterliklerini artırmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından Suriyeli öğretmenlerin eğitimi kursu düzenlendi.

5-18 Eylül 2016 tarihleri arasında Adıyaman Barınma Merkezi çadırkent geçici eğitim merkezinde düzenlenen kursa, 109 Suriyeli öğretmen ve öğretmen adayı katıldı.

Toplam 90 saatlik program uygulandı. Kursta daha önce formatör olarak eğitim alan 4 Suriyeli öğretmen görev aldı.

Kursun sonunda Hizmet içi Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından programın içeriği ile ilgili sınav yapıldı. Sınav sonunda başarılı olan 106 kursiyere, düzenlenen tören ile katılım belgeleri dağıtıldı. Belge dağıtım törenine Koordinatör Okul Müdürü Aziz Özbilgiç, Koordinatör Yardımcısı Ebubekir Yalçın ile Suriyeli yönetici ve öğretmenler katıldı.

Kaynak: İHA