Büyükşehirden Kent Kimliğine Katkı

Büyükşehir Belediyesinin kent kimliğini güçlendirmeye dönük başlattığı bir uygulama projesi daha MARKA’dan destek almaya hak kazandı. Buna göre muhtelif bölgelerde bulunan 22 caddenin tasarım ilkeleri hazırlanacak. Aynı zamanda Taraklı’da uygulama projesi hayata geçirilerek, ilçenin turizm potansiyeline dönük önemli bir proje inşa edilecek.

Büyükşehirden Kent Kimliğine Katkı
Sakarya Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, “Doğu Marmara Kalkınma Ajansının (MARKA) sağladığı Kültür ve Turizm Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında; Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan “Sakarya Kent Kimliğinin Güçlendirilmesi Yoluyla Turizm Kapasitesinin Arttırılması: Taraklı Uygulaması” projesi hibe almaya hak kazandı. Yaklaşık 18 ay sürecek proje kapsamında Sakarya il düzeyinde toplam 22 caddede kentsel tasarım rehberi ve Taraklı ilçesinde uygulama alanı oluşturulacak. Bu şekilde Sakarya’nın tarihi, doğal ve kültürel mirasının korunması ve değerlendirilmesi için altyapısının geliştirilmesine kentsel mekân kalitesinin arttırılması yoluyla katkıda bulunulacak.” denildi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Büyükşehir İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Esen Akbaş, “İki aşamalı bir projeden bahsediyoruz. Buna göre ilk aşamada muhtelif bölgelerdeki 22 caddede kentsel tasarım rehberleri oluşturulacak. Yani estetik kurulu bu caddelerle ilgili dairemize olası dönüşüm projelerine ilişkin bir kılavuz hazırlayacak. Buna bir kullanım kılavuzu diyebiliriz. Dairemiz de bu rapora göre ilgili 22 caddeyle ilgili bina cephelerinin bir örnek olması, aralarında bir uyum yakalanması gibi özetleyebileceğimiz projeler geliştirebilecek. Yani yetki alanımızdaki turistik potansiyeli yüksek mekânların yatayda ve düşeyde tasarım ilke kararları önceden belirlenmiş olacak. Biz de bu konuda hazır bir şekilde rahatlıkla adım atabileceğiz” diye konuştu.

Akbaş, “Bilindiği gibi Büyükşehir Belediyemiz Taraklı’da bir meydan düzenlemesi yaptı. Meydana çıkan bazı caddeler var. MARKA’dan hibe almaya hak kazandığımız projeyle aynı zamanda tarihi, termal ve doğa turizmi kapasitesi yüksek ilçelerimizden biri olan Taraklı’nın Alt Rüştiye ve Üst Rüştiye sokaklarının sağlıklaştırması projesinin yapım işi yapılacak. İşaret ettiğim meydanla birlikteki bu alanlar uygulama alanı olacak. Bu bölgede çevre düzenlemesi yapılacak. Sokaklar iyileştirilecek. Bu projeyle Taraklı’nın turizm potansiyelinin arttırılmasını hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA