BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay Açıklaması

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, enflasyon rakamlarının iç talepteki yavaşlamaya işaret ettiğini belirterek, “İç talebin canlandırılması gerekiyor. Bu dönemde özellikle KOBİ’lerin finansmana erişimi ve faiz oranlarındaki düşüş trendinin sürmesi büyük önem taşıyor” ifadelerini kullandı.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay Açıklaması
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, ekim ayı enflasyon rakamlarını değerlendirdi. Manşet enflasyonun eylül ayının ardından ekimde de beklentilerin altında kaldığına dikkat çeken İbrahim Burkay, aşağı yönlü eğilime gıda fiyatlarının önemli katkı sağladığını söyledi.

Enflasyon göstergelerinin yavaşlama riskine de işaret ettiğini kaydeden Başkan Burkay, iç talebin canlandırılması amacıyla finansmana erişimin kolaylaştırılması gerektiğini ifade etti.

Son verilerle birlikte Merkez Bankası’nın faiz indirimi konusunda elinin güçlendiğini belirten İbrahim Burkay, kamu ve özel bankalarının da faiz indirimleriyle kredi kanallarını açması gerektiğini kaydetti.

Döviz kurlarında yaşanan artışlara da değinen İbrahim Burkay, “İş dünyası olarak beklentimiz, kurlarda istikrarın sağlanması” diye konuştu.

Kaynak: İHA