Bomba İhbarını Yapan Kişi Yolcu Çıktı

İstanbul-Diyarbakır seferini yapacak Türk Hava Yollarına ait uçağa kalkış öncesi bomba ihbarını yapan kişinin, uçağı kaçıran bir yolcu olduğu ortaya çıktı.

Bomba İhbarını Yapan Kişi Yolcu Çıktı
Türk Hava Yollarının (THY) İstanbul-Diyarbakır seferini yapacak olan Boeing 737-700 tipi yolcu uçağına kalkış öncesi bomba ihbarında bulunuldu. İhbarın ardından yolcu alımının durdurulduğu THY uçağı, boş bir alana çekilerek yolcular ve uçak arandı. Bu arada emniyet yetkilileri uçağa bomba ihbarı yapılan telefonu teknik takibe alarak ihbarcıyı buldu.

THY uçağına bomba ihbarı yapan M.S.G’yı kısa sürede yakalayan polis, şahsı gözaltına aldı. İhbarcının Emniyet Müdürlüğünde verdiği ilk ifadede, "Havalimanına gelirken metroda Arapça konuşan birkaç kişiyi gördüm. Kendi aralarında bu uçakta bomba var diye konuştular. Ben de buna istinaden ihbarda bulundum" dedi.

Bunun üzerine araştırma yapan polisler, M.S.G.’nin ihbarı, uçağını kaçırdığı için yaptığını öğrendi. Atatürk Havalimanında ifadesi alınan M.S.G, daha sonra Bakırköy Cumhuriyet Savcılığına gönderildi.

THY VE DHMİ DAVA AÇIYOR

Türk Hava Yolları ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), THY uçağına bomba ihbarı yaptıktan sonra yakalanan M.S.G.’ye, uğradıkları zararın tazmini için dava açacak. Atatürk Havalimanı Emniyet Müdürlüğüne gelen THY ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi yetkilileri, M.S.G.’den zararlarının tazmin edilmesi için şikayetçi oldu.

Kaynak: İHA