Bitlis Valisi Çınar Açıklaması

'Bölgemizde PKK diye bir bela var ve belasını büyük oranda buldu. Allah'ın izniyle daha da bitecek'

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, 'Bölgemizde PKK diye bir bela var ve belasını büyük oranda buldu. Allah'ın izniyle daha da bitecek.' dedi.

Bitlis Polisevinde mahalle, köy muhtarları ve kurum amirleriyle bir araya gelen Çınar, Türkiye'nin saldırıldıkça büyüyen bir ülke olduğunu söyledi.

'Ne kadar vursalar büyüyoruz. Bu da Allah'ın lütfu ve hikmeti. Öyle de olacak.' diyen Çınar, şunları ifade etti:

'Ülkemizde birtakım sıkıntılar son bir iki yıldır yoğunlaştı. Bunun sebebi dünyanın mafyası, 'gelişmiş ve medeni' dediğimiz vahşet yayan ülkelerdir. Onların yardım diye gittiği ülkeler cehenneme dönüyor. Afganistan'dan başladılar, Irak, Yemen, Libya ve Suriye'ye gittiler. Bunların yardım ettiğinden bir tane huzur bulan var mı? Dolayısıyla PKK, PYD, DEAŞ ve DHKP-C terör örgütlerinin üzerimize salınmasındaki neden budur.''

Çınar, PKK terörüne değinerek, 'Bölgemizde PKK diye bir bela var ve belasını büyük oranda buldu. Allah'ın izniyle daha da bitecek. Dağlarda saklanıp fareler gibi kaçışmak bir yere kadardır. Bu iş bitecek. Bunu hepimiz biliyoruz. Kırsal alanda, ormanlıkların içindeki köylerimizde zemin bulabildikleri için bir musallat olma durumları var.' diye konuştu.

Her bir muhtarın sorumluluğunun bulunduğunu, köyünde ve çevresinde olanları bilmesini ve kendilerine bildirmesini isteyen Çınar, her kesimde kötü adamların yer aldığını, bunların vali, öğretmen, imam ve muhtarda da olabileceğini vurguladı.

Çınar, devletin her şeyin ve her anın farkında olduğuna işaret ederek, şu değerlendirmede bulundu:

'Geçen çatışmada yaralanan bir teröristi getirdik. Buranın hastanesi yetmedi ve Van'a sevk ettik. Devlet budur. Devlete yakışan da budur. Devlet hukuk ve hakkaniyet ölçüsünde gerekeni yapar. Devlet, örgüt gibi hırçın, öfkeli ve zalim davranamaz. Öyle olsa devlet olmaz. Devlet sabreder, gözetler ve kontrol eder. Kim ne yapıyor, kim nedir bilir. An ve sırası gelir gereğini de yapar. Bu net. Hiç kimse işte şurada şu gizli kalır. Bu buraya gidiyor. Ciğerine kadar biliyoruz.'

Herkesin görevini resmiyet, hakkaniyet ve hukuka uygun yapmak zorunda olduğunu ifade eden Çınar, 'Kimin ne yaptığı, ne ettiği bilgimiz dahilinde. Bu sözüm de birkaç yanlış adam varsa onlaradır. Ama net söylüyorum. Kim ne yapıyor, ne ediyor hepsi bilgimiz dahilindedir. Sabır, sükunet ve devlet tavrıyla yolumuzu alırız. An gelir herkes yaptığının karşılığını bulur. 'Ben bilmiyorum, ben görmedim.' Bal gibi biliniyor, görülüyor. Herkes köyünde ve çevresinde ne olup bittiğini bilir. Bunun şakası yok. Devlet kendi tedbirini alır ve gereğini yapar.' sözlerine yer verdi.
Kaynak: AA