Bayraklı Belediyesindeki 'Rüşvet Ve İrtikap' Davası

Belediye Başkanı Karabağ, Yardımcısı Eraslan ve belediyenin eski temizlik işleri müdürünün de aralarında bulunduğu 11 sanık hakkındaki davaya devam edildi.

İzmir'de Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve Yardımcısı Gamze Eraslan ile belediyenin eski temizlik işleri müdürünün de aralarında olduğu 11 sanığın 'rüşvet ve irtikap' iddiasıyla yargılanmasına devam edildi.

İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada tutuksuz yargılanan 4 sanık ile avukatları hazır bulundu.

Sanık Karabağ'ın avukatı Bilge Özer, soruşturmanın 2010'da Aliağa Belediyesine yönelik başlatıldığını, birdenbire Bayraklı Belediyesine yöneltildiğini öne sürdü.

Soruşturmayı yürüten, meslekten ihraç edilen Savcı Ali Çelik ile soruşturmada görev alan dönemin Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürü Mustafa Çil, eski KOM Büro Amiri Yusuf Usşen ve ekip amiri Muhammet Özmen'in FETÖ/PDY davasında tutuklu yargılandığına dikkati çeken Özer, İzmir Büyükşehir, Güzelbahçe, Buca, Alaçatı ve Urla belediyelerine yönelik de benzer şekilde soruşturma yürüten görevlilerden bazılarının aynı suçtan tutuklandıklarını ya da meslekten ihraç edildiklerini, bu nedenle kasıtlı soruşturmalar yapıldığını ileri sürerek, müvekkilinin beraatini istedi.

Sanık Recep Yalçın'ın avukatı Güngör Tosunoğlu da davanın siyasi olduğunu ileri sürdü.

Mahkeme heyeti, Bayraklı Belediyesinin suçtan zarar görme ihtimalini göz önünde bulundurarak, katılma talebinin kabulüne karar vererek duruşmayı erteledi.

İzmir merkezli İstanbul, Ankara ve Manisa'da gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonda 'rüşvet ve irtikap' iddiasıyla İzmir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato tarafından başlatılan soruşturma kapsamında aralarında Bayraklı Belediye Başkan Yardımcısı Gamze Eraslan ile belediyenin eski temizlik işleri müdürünün de bulunduğu 10 kişi gözaltına alınmıştı.

'2009-2012 dönemindeki ihaleye fesat karıştırma, evrakta sahtecilik, rüşvet ve irtikap' suçlamasıyla düzenlenen operasyonda şüphelilere destek amacıyla adliyeye gelen Belediye Başkanı Hasan Karabağ, gözaltındaki şirket yetkilisinin, Karabağ'a ait yazlığın tadilat parasının kendisine ödetildiğini beyan etmesi üzerine ifade için savcılığa çağrılmıştı.

İddianamede belediyenin ihale verdiği firma yetkililerinin, belediye görevlilerine cep telefonu ve uçak bileti aldığı, belediyenin bazı ihtiyaç maddelerinin de usulsüz olarak sürekli aynı firmalardan temin edildiği iddiaları yer almıştı.
Kaynak: AA