Bakan Eroğlu, Hocası Prof. Dr. Mehmet Rahmi Bilge'nin Cenazesine Katıldı

Kalp krizi geçirmesi sonucu kaldırıldığı hastanede dün hayatını kaybeden Prof. Dr. Mehmet Rahmi Bilge, Fatih Camii’nde kılınan cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazına Bilge’nin eski öğrencisi olan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da katıldı.

Bakan Eroğlu, Hocası Prof. Dr. Mehmet Rahmi Bilge'nin Cenazesine Katıldı
92 yaşındaki Prof. Dr. Mehmet Rahmi Bilge, kalp krizi geçirdikten sonra kaldırıldığı hastanede dün hayatını kaybetmişti. Prof. Dr. Bilge’nin cenaze namazı bugün öğle namazına müteakiben Fatih Camii’nde kılındı. Cenaze namazına Bilge’nin eski öğrencileri Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile AK Parti Erzurum Milletvekili Mustafa Ilıcalı yanı sıra, eşi Niyir Bilge, çocukları Ayşe, Orhan ve Osman Bilge, ailesi ve çok sayıda seveni katıldı.

Bilge’nin sevenlerinin cenaze namazında gözyaşlarına hakim olmakta zorluk çektiği görüldü.

Bilge’nin eski öğrencilerinden biri olan Milletvekili Mustafa Ilıcalı, hocasının her yönden iyi ve başarılı bir insan olduğuna değinerek, “Ben teknik üniversitedeyken Mehmet Hoca hocamdı. Çok üzgünüz. Hemşehrimiz, değerli büyüğümüz, yani büyük bir kayıp. Allah gani gani rahmet etsin, mekanı cennet olsun. Yakınlarına, öğrencilerine baş sağlığı diliyorum. Özellikle anlatılarak bitirilmez, söylenemez. Çok iyi bir hoca, çok iyi bir insandı, çok iyi bir hemşehriydi” dedi.

Hocası Bilge’yi anlatırken gözleri dolan Ilıcalı, konuşmakta zorlandı.

Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı ve helallik alınmasından sonra Bilge’nin cenazesi Topkapı Anıt Mezarı’na götürülmek üzere cenaze aracına konuldu. Öte yandan, dün hayatını kaybeden Korkut Özal’ın bakanlık yaptığı dönemde Bilge’nin de bakanlık müsteşarı olduğu ve eski mesai arkadaşlarının birkaç saat arayla vefat ettiği öğrenildi.

Prof. Dr. Mehmet Rahmi Bilge kimdir?

Erzurum merkeze bağlı Sığırlı köyü nüfusuna kayıtlı olan Mehmet Rahmi Bilge, Prof. Dr. Orhan Bilge ve Prof. Dr. Ayşegül Bilge’nin babası, Erzurumlu inşaat mühendisi Hayati Bilge’nin de amcasıydı. Prof. Dr. Mehmet Rahmi Bilge, Süleyman Demirel’in İTÜ’den sınıf arkadaşı ve Necmettin Erbakan’ın da ev arkadaşıydı. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşarlığı görevinde bulunan Mehmet Rahmi Bilge, uzun yıllar İstanbul Büyükşehir Belediyesinde de görev yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde kendisiyle çalışan Bilge, İlim Yayma Cemiyeti’nde de görevliydi.
Kaynak: İHA