Akdeniz Belediyesi, Parkları Yenilemeye Devam Ediyor

İçel’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ilçe sınırlarında bulunan parklarına her geçen gün yenilerini eklerken, aynı zamanda mevcut park ve yeşil alanların revizyon çalışmalarını da sürdürüyor.

Akdeniz Belediyesi, Parkları Yenilemeye Devam Ediyor
Sorumluluk alanında yeşil alan miktarını arttırmayı hedefleyen Akdeniz Belediyesi, bu çerçevede yeni park ve yeşil alan imalatına devam ediyor. Mevcut park ve yeşil alanların de temiz, bakımlı ve vatandaşlar tarafından güvenle kullanılabilmesi için mesai harcayan Akdeniz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, bu doğrultuda çalışmalarına birkaç koldan devam ediyor.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü, belirlediği program çerçevesinde Huzurkent’te yeni bir parkın imalatını gerçekleştiriyor. Müdürlüğe bağlı ekipler aynı zamanda kentin farklı noktalarındaki parklarının bakım-onarım ve yenileme çalışmalarına da hız verdi. Son olarak Karaduvar Mahallesi Barış Parkında programını tamamlayan ekipler, aynı mahallede bulunan ve D-400 karayolu üzerindeki Yaşar Kemal Parkı’nda çalışmalara başladı.

Ekipler tarafından karayoluna paralel giden aks üzerindeki bozulmalar düzeltildi, toprak tesviyesi ve takviyesi yapıldı, Akdeniz Belediyesi yazısı için betondan bir kaide döküldü. Düzeltilen bu aks üzerine Japon gülü bitkisiyle Yaşar Kemal’in adı yazıldı. Aynı zamanda 2 metre boyunda 50 adet İsrail kauçuğu ağacı dikildi, parkın muhtelif toprak alanlarına da gül, jakaranda ve orkide bitkileriyle bezendi. Parktaki kent mobilyaları onarıldı, bazı mobilyalar yenilendi ve halkın kullanımına hazır hale getirildi.

Akdeniz Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, İçelli şair Ümit Yaşar Oğuzcan’ı da unutmadı. Yenimahalle Ümit Yaşar Oğuzcan Parkı, ekipler tarafından ünlü şairin ölüm yıldönümü olan 4 Kasım öncesinde elden geçirildi. Çeşitli bitki düzenlemeleri yapılan parkta kent mobilyalarının bakım-onarımı da yapıldı.

Yapılan çalışmalar hakkında açıklama yapan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanları Yüksel Mutlu ve Fazıl Türk, ülke genelinde olduğu gibi İçel’de de ekolojik yaklaşımı göz ardı eden uygulama ve planlamaların, kentte yaşayan insanlar üzerinde pek çok olumsuz etkisi bulunduğuna dikkat çektiler. Giderek betonlaşan kentlerin, insanların fizik ve ruh sağlığını bozduğunu vurgulayan Eş Başkanlar, "Kentin karakteri, mimarinin yeşil alanlar, açık alanlar ve parklarıyla bütünlüğüne bağlıdır. Biz Akdeniz Belediyesi olarak insan ve doğa ilişkisini kentsel yaşam koşullarında dengeleme çabası ve iddiasındayız. Bu çerçevede mümkün olan her alanı yeşil alan ve park olarak kentimize kazandırmaya çalışıyoruz. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz, rutin hizmetlerinin yanı sıra yeni yeşil alanların imalatı ve mevcutların da en iyi şekilde kullanılması için büyük çaba sarf ediyorlar. İmalata ve revizyona dönük bu çalışmalarımız, olanaklarımız ölçüsünde aralıksız olarak devam edecektir” şeklinde konuştular.
Kaynak: İHA