25 Kiloluk Kabak İlgi Odağı Oldu

Demirci ilçesinde yetiştirilen 25 kiloluk bal kabağı görenlerin ilgisini çekiyor.

Demirci ve yöresinde İlkbaharın sonlarında ekilip, sonbaharın başlarında hasadı yapılan ak kabaklar, lezzeti ile mutfakların vazgeçilmezi oluyor.

Sevinçler mahallesinde 80 yaşındaki Hasan Bulut'un bahçesinde yetiştirdiği 25 kiloluk kabak, büyüklüğüyle de görenleri şaşkına çeviriyor.

Yarım asırdır çiftçilik yaparak geçimini sağladığını kaydeden Bulut, 'Tarlamda meyve üretiminin yanı sıra pazarda satmak için sebze üretimi yapıyorum. Bu yıl yetiştirdiğim kabaklar kilogram ve ebat olarak büyük. Normalde bal kabakları kilogram olarak büyük olurlar, fakat tarlamda ak kabaklar da verim yüksek oldu. Kesinlikle tarlamdaki ürünlerde hormon veya katkı maddesi kullanmadım. Tamamen doğal gübre ile üretilmiştir.' diye konuştu.

Demirci Ziraat odası olarak çiftçilerimize organik ve doğal sebze üretimi üzerine verdikleri seminerler ile üretime teşvik ettiklerini belirten Demirci Ziraat Odası Başkanı Mehmet Karakaya da, 'Yöremizde bu anlamda kabak üretimini de destekliyoruz. Sevinçler, Hoşçalar, Esenyurt ve Ören mahallelerindeki çiftçilerimiz, arazilerinde kabak üretimini toprağa sade hayvan gübresi karıştırarak üretiyorlar.' dedi.

Kaynak: AA