'15 Temmuz Milli Direniş Sergisi' Açıldı

AA foto muhabirlerinin objektifinden, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaşananları yansıtan fotoğraf sergisi, Güngören Erdem Beyazıt Anadolu Lisesinde öğrencilerle buluştu.

Anadolu Ajansı foto muhabirlerinin objektifinden, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında yaşananları yansıtan '15 Temmuz Milli Direniş Sergisi' adlı fotoğraf sergisi, Güngören Erdem Beyazıt Anadolu Lisesinde açıldı.

Serginin açılışına AA İstanbul Haberleri Editörü Hüseyin Altınalan, Güngören İlçe Milli Eğitim şube müdürleri Tahir Uygur ve Necdet Erol ile Güngören Erdem Beyazıt Anadolu Lisesi Müdürü Remzi İlhan, Beyaz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Beyaz, Bahçelievler Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Hacı Yusuf Yıldırım, ilçedeki liselerin müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Altınalan, serginin açılışında yaptığı konuşmada, medyanın, toplumları bilgilendirme ve algıların oluşması açısından çok önemli bir kaynak olduğunu söyledi.

Günümüzde toplumların, bilgi bombardımanı altında hangi haberin doğru, hangi haberin yanlış olduğunu ayırt edemediğini ifade eden Altınalan, şöyle konuştu:

'Toplumları doğru bilgilendiren kaynaklar büyük önem arz etmektedir. AA'nın da bu işlevi en iyi şekilde gördüğünü düşünüyoruz. Muhabir arkadaşlarımız, ölümü göze alarak, büyük zorluklar altında görev yapmaktadır. Böylece hem içeriden hem de dışarıdan oluşturulan o yanlış algıyı, psikolojik savaşı ve harekatı sona erdirmekte, oluşturulan yanlış algıyı da ters yüz etmektedir. Bazı arkadaşlarımız savaş bölgelerinde can vermiştir. 15 Temmuz'da mermiler üzerlerine yağmıştır ama ölümü göze alarak görev yapmışlardır.'

Lise Müdürü İlhan da AA foto muhabirlerinin 15 Temmuz darbe girişimi sırasında çektikleri fotoğraflardan oluşan serginin 10 gün önce ziyarete açıldığını, bugün ise resmi açılışının gerçekleştirildiğini söyledi.

Lisede öğrenim gören 816 öğrencinin sergiyi görme imkanı bulduğunu belirten İlhan, diğer okullardaki öğrencileri de 15 gün daha açık kalacak olan sergiyi gezmeye davet etti.

Konuşmaların ardından Altınalan, İlhan ve konuklar, kurdele keserek serginin açılışını gerçekleştirdi. Davetliler daha sonra, lisenin fuaye alanındaki fotoğraf sergisini gezdi.
Kaynak: AA