Yozgat Organize Sanayi Bölgesi Hızla Gelişiyor

Türkiye’nin en çok tercih edilen stor perdesi Yozgat’ta üretiliyor. Yozgat Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Çetinler Stor Perde, tüm üretimini Yozgat’ta yaptığı, yüzde 100 Türk malı olan stor perdeleri Edirne’den Kars’a Türkiye’nin her köşesinde bulunan perdecilere göndererek, vatandaşlara ulaştırıyor. 1992 yılında Ankara’da kurulan ve üretim yerini 2013 yılında Yozgat Organize Sanayi Bölgesi içerisinde 15 bin metre karelik alana taşıyan Çetinler Stor Perde, aylık 60 bin perde üreterek evlerimize renk katıyor. Stor perdenin yanı sıra rustik ve tül perde üretimi de yaptıklarını söyleyen Fabrika Sahibi İbrahim Çetin, “Fabrikamız son teknoloji cihazlarla donatıldı. 100 kişiye istihdam sağlayacak kapasitede. Ancak şuan 12 kişi ile üretim yapabiliyoruz. 12 kişi olmasına rağmen aylık 60 bin perde üretimi gerçekleştiriyoruz. Yurt içi pazarının dışında Kıbrıs ve Azerbaycan’da da bizim perdelerimiz kullanılıyor. ” dedi.

Yozgat Organize Sanayi Bölgesi Hızla Gelişiyor
Firmanın Ankara’da 1992 yılında kurulduğunu ve üretimi Ankara’da gerçekleştirdiklerini dile getiren İbrahim Çetin, “Biz Yozgatlıyız. Neden kendi memleketimize bir katkımız olmasın dedik ve harekete geçtik. Yozgat Organize Sanayi Bölgesi’nin alt yapısının tamamlanmış olması, teşvikleri ve ulaşım kolaylığını da düşündük. Memleketimize gelerek, 2013 yılında firmamızın üretim birimini Organize Sanayi Bölgesinde 15 bin metre kare alan içerisine kurduk. Yozgat’ın Anadolu’nun merkezi bir konumunda olması bize kısa sürede perde pazarına hâkim olma imkânı tanıdı. Şu anda ülkemizde perde üretimi yapan ilk beş firma arasındayız” ifadelerini kullandı.

Her ne kadar fabrikalarda son model cihazlar kullanılsa da insan gücüne her zaman ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Fabrika Sahibi İbrahim Çetin, “2013 yılında memleketimiz olan bu topraklara gelerek üretimimizi devam ettiriyoruz. Elbette her firma gibi bizim de ileriye dönük büyük hedeflerimiz var. Şuan sektörde ilk beş firma içerisindeyiz. Hedefimiz en iyisi olarak dünya pazarında söz sahibi olmak. Hedeflerimizi gerçekleştirmek içinde yetişmiş kalifiye elemanın olması gerekiyor. Şu aşamada fabrikamız 100 kişiyi istihdam edecek kapasitede, ancak kalifiye eleman eksikliğinden dolayı sadece 12 kişi çalışıyor. Bizimle çalışmak isteyenleri Yozgat Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan fabrikamıza davet ediyorum” şeklinde konuştu.

(AÖ-Y)
Kaynak: İHA