Yağış Nedeniyle Kayan Toprak Öğrenci Servisini Devirdi

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde elektrik hatlarının yer altına alınması için sokaklarda açılan çukurun yanında ilerleyen öğrenci servisi, aşırı yağış sonrası gevşeyen toprağın kayması sonucu devrildi Kazada yaralanan olmazken, çevredeki vatandaşlar tarafından araçtan çıkarılan öğrenciler başka servisle okula götürüldü.

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde elektrik hatlarının yer altına alınması için sokaklarda açılan çukurun yanında ilerleyen öğrenci servisi, aşırı yağışın gevşettiği toprağın kayması üzerine devrildi. Yaralananın olmadığı kazanın ardından vatandaşların araçtan çıkardığı öğrenciler, başka bir servis aracıyla okula gönderildi.

Alınan bilgiye göre, Turgutlu Anadolu Lisesinin öğrenci taşımacılığını yapan Hakan Kumser yönetimindeki 45 ZA 0183 plakalı midibüs, Ergenekon Mahallesi'ne elektrik hatlarının yer altına alınması için açılan ve aşırı yağış sonrası suyla dolan çukurun yanındaki asfaltta ilerlerken, asfalt altında gevşeyen toprağın çukura doğru kayması üzerine yan yattı.

Devrilen midibüsteki 20 öğrenci ve servis görevlileri, çevredeki vatandaşların yardımıyla araçtan çıkarıldı. Kazada yaralanan olmazken, öğrenciler olay yerine gönderilen başka bir araçla okula götürüldü.

Servis şoförü Kumser, ilçede elektrik hatlarının yer altına alınması için birçok sokak boyunca çukur açıldığını söyledi. Çukurların etrafında uyarı levhalarının bulunmadığını, yağışın yol açacağı toprak kaymalarına karşı tedbir alınmadığını iddia eden Kumser, 'Aracımda 20 öğrenci vardı. Allah korusun daha kötü sonuçlar olabilirdi. Bu kazı işlemleri kış ayında yapılırsa, yağışla toprak yumuşar ve batar. Yetkililer buna yönelik tedbir oluşturmalı, çözüm bulunmalı.' diye konuştu.

Bu arada, aynı bölgede 45 ZC 4320 plakalı bir otomobil de yağış sonucu suyla dolan çukura girdi.

Her iki araç da çekici yardımıyla çekildi.
Kaynak: AA