Vali Balkanlıoğlu, Silah Fabrikasını Gezdi

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Adalet Bakanlığı tarafından 2008 yılında kapatılan ve silah fabrikasına dönüştürülen Ulubey K Tipi Cezaevi binasında incelemelerde bulundu.

Vali Balkanlıoğlu, beraberinde Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Sedat Sarıkaya, İl Emniyet Müdürü Suat Çelik, Ulubey Kaymakamı Emrullah Temizkan, Ulubey Belediye Başkanı İsa Türkcan ile birlikte Ulubey ilçesinde uzun yıllar cezaevi olarak hizmet veren ve daha sonra hazırlanan bir projeyle silah fabrikasına dönüştürülen cezaevi binasını gezerek, detaylı bilgiler aldı.

Özel bir firma tarafından fabrikada üretilen silah parçalarını yakından inceleyen ve firma sahiplerinden bilgi alan Balkanlıoğlu, '2 bin 200 metrekare alan üzerine kurulan bu fabrikada, 2017 yılının sonuna doğru 120 kişi çalışacak ve Ulubey ilçemizin ekonomisine istihdam sağlamış olacak. Burada üretilen silahlar Makine Kimya Enstitüsü’ne (MKE) gönderilecek. Ayrıca, Samsun ve Giresun’daki firmaların tabanca parçaları da burada üretilecek. Piyade tüfeğinin bazı parçalarının üretiminin de burada yapılması planlanıyor.' diye konuştu.

Balkanlıoğlu, Ordu'ya silah fabrikasını kazandırarak istihdam yaratan firma sahibine teşekkür etti.

Kaynak: AA