Uludağ'da Kış Sezonu Hazırlıkları

Bursa Valiliği, kamu kurum ve kuruşları ile belediyeler tarafından Uludağ'da alınacak tedbir ve uyulması gereken kuralları belirledi Tedbirlerden bazıları: 'Sezon boyunca Uludağ Kayak Merkezi bölgesinde pistlerde meydana gelebilecek güvenlik zafiyetlerini tespit etmek, önleyici tedbirler almak ve ani gelişebilecek kriz durumlarında, meteorolojik değişimlerde pistlere müdahale etmek maksadıyla Uludağ Güvenlik Yönetim Komisyonu kurulacak' 'Başıboş köpeklerin sezon başında ve sezon süresinde haftada 1 defa toplatılması amacıyla ekip görevlendirilecek' 'Oteller bölgesinde, trafiğe engel olacak şekilde park edilmiş araçlar, sezon boyunca 24 saat esasına göre ahtapot tabir edilen çekiciyle otoparka çekilecek'.

Bursa Valiliği, Uludağ'da kış sezonunda, kamu kurum ve kuruşları ile belediyeler tarafından alınacak tedbir ve uyulması gereken kuralları belirledi.

Bursa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Uludağ Milli Parkı 1. ve 2. Gelişim Bölgeleri'nde kış turizm sezonunda tatilcilerin huzur ve güvenliği için bölgede faaliyette bulunan işletmeler ve ilgili kamu kurumları çeşitli tedbirler alacak.

Uludağ Güvenlik Yönetim Komisyonu, İl Jandarma Komutanlığı, Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi Belediyesi, Doğa Koruma ve Milli Parklar II. Bölge Müdürlüğü ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), ilgili kurum ve kuruluşlar ile derneklerin alacağı tedbirler, şöyle sıralandı:

'Sezon boyunca Uludağ Kayak Merkezi bölgesinde pistlerde meydana gelebilecek güvenlik zafiyetlerini tespit etmek, önleyici tedbirler almak ve ani gelişebilecek kriz durumlarında, meteorolojik değişimlerde pistlere müdahale etmek maksadıyla Uludağ Güvenlik Yönetim Komisyonu kurulacak.

Pistlere yaya, araç, kar motoru, kızak, atv ve günübirlikçi vatandaşların kayak harici bir amaçla girilmesi engellenerek ikazlara uymayanlara idari işlem yapılacak.

Dağcılık ve doğa yürüyüşü yapan şahısların takibi yapılacak. Olası yardım çağrılarına cevap vermek üzere arama kurtarma personeli hazır bulundurulacak.

Oteller bölgesinde, trafiğe engel olacak şekilde park edilmiş araçlar, sezon boyunca 24 saat esasına göre ahtapot tabir edilen çekiciyle otoparka çekilecek.

Başıboş köpeklerin sezon başında ve sezon süresince haftada 1 defa toplatılması amacıyla ekip görevlendirilecek.

AFAD tarafından Uludağ'da sezon boyunca ekip bulundurulacak ve ihtiyaç halinde Jandarma Arama Kurtarma ve UMKE ekipleriyle kayıp, mahsur kalma, çığ olayları gibi doğal afetlere derhal müdahale edecek.

Her işletme, sorumlusu olduğu pistlerin tehlikeli bölgelerine emniyet ağı, pist sınırlarına kar perdesi, pist güzergahının işaret flamalarıyla işaretlenmesi ve tehlikeli bölgelere Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerinde uyarı levhaları dikilmesi işlemlerini yapacak.

Kar motoru aktiviteleri, Kar Motoru İşletmecilik İhalesini alan işletmecilerce, 2. Gelişim Bölgesinden Çobankaya istikametine doğru yol kenarı boyunca gerçekleştirilecek. Kar motoru kullanan ve kiralayanların ferdi kaza sorumluluk sigortası yaptırılacak.'
Kaynak: AA