TKÜUGD'dan, Suriye Rejimi İle PKK'nın Pazarlık İçerisinde Olduğu İddiası

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği, Suriye’de rejim ve PKK arasında Al Bab pazarlığı yapıldığını ileri sürdü.

Türkçe konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Suriye’de Fırat Kalkanı Harekatı’nda TSK destekli ÖSO birliklerinin El Bab’I kuşatmaya başlamasının ardından Esad Rejimi ve YPG/PKK unsurlarının anlaşrak Bab bölgesine hareketlendiğini açıkladı.

TKÜUGD Başkanı Güngör Yavuzaslan açıklamasında, ’’Suriye’de Terör örgütü YPG/PKK’nin son günlerde Afrin bölgesinden Al Bab merkeze 5 kilometre mesafede olan Azra köyüne doğru hareketlendi. Bu alan DEAŞ’ın elinde bulunmaktadır. Rejim şu anda örgüte destek vermektedir. Fırat Kalkanı Harekatı’’nın gerçekleştiği etki alanında TSK birliklerine Esad Rejimi tarafından saldırılarda artış gözlenmektedir. Rejim El Bab’a YPG/PKK’nın girmesini istiyor. DEAŞ Al Bab’da direniş göstermeden Rakka bölgesine çekilirse Bab YPG/PKK’nın eline geçebilir’’ dedi.

Güngör Yavuzaslan, ayrıca ’’Kerkük’te terör örgütü PKK’nin sözde 38’inci yıl dönümü kutlandı. Terör örgütü PKK’nın sözde 38’uncu kuruluş yıl dönümü Irak’ın Kerkük kentinde yüzlerce militanın katıldığı bir etkinlikle kutlandı. Kutlamaya Kerkük’ün KYP’li valisi izin verdi. Artık Kerkük şehrinde etkinlikleri serbest yapabiliyor. PKK’nin sözde kuruluş yıl dönümü kendilerini tev-çand hareketi olarak adlandıran uzantıları tarafından Kerkük kenti Hasır mıntıkasında bir top sahasında gerçekleştirildi.

Örgütün Kerkük sorumlusu Zağras Kirküki, ile PYD sözde temsilcisi Herib Hıso gibi üst düzey yöneticiler de etkinliğe katıldı" dedi.

(İG-AŞ-Y)
Kaynak: İHA