Şanlıurfa'dan Kısa Kısa

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Güzel Evim' Projesi başlatıldı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada göre, Büyükşehir Belediyesi, 'Siz Dert Etmeyin Biz Yaparız' sloganıyla dezavantajlı gruplara yönelik hayata geçirdiği, yaşam koşulları elverişsiz evleri tek tek tespit ederek temizlik, bakım ve onarım çalışması yapmaya başladı.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Sosyal Yardım Şubesi bünyesinde kurulan özel bir ekip tarafından 13 ilçede tespit edilen evlerin bakım ve onarımları gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda evlerde çatı, duvar, zeminlerinin tamiri ile boya ve badana işleri yapılarak evler yaşanılır bir hale getiriliyor.

Öte yandan Engeliler Şube Müdürlü tarafında tespit edilen 2 aileye tekerlekli sandalye hediye edildi ve gıda yardımı yapıldı.

- Siverek'te açılış

Siverek Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan çok amaçlı hizmet evlerinin açılışı yapıldı.

Kırsal Hizmetler Müdürlüğünce Katırkuyu ve Eskihan Mahallelerinde yapımı tamamlanan hizmet evlerinin açılışını düzenlenen törenle Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Kaymakam Vural Karagül, Belediye Başkanı Resul Yılmaz yaptı.

Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, belediye olarak kırsal merkez ayrımı yapmadan adil ve adaletli bir hizmet anlayışıyla halka hizmet vermeye çalıştıklarını söyledi.

Bugüne kadar 32 hizmet evini hizmete açtıklarını belirten Yılmaz, 'Hizmet anlayışımız şehir merkezinde hangi hizmet yapılıyorsa kırsal mahallelerimize de o hizmetler yapılacak. Çalışmalarımızın tek amacı insanlarımıza yaşanabilir, modern alanlar inşa etmektir.' dedi.

Kaynak: AA