Özgür Yıldırım Açıklaması 'Nöbet İzni Değil Parasını İstiyoruz'

Sağlık Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Özgür Yıldırım, hastane yönetimlerinin sağlık personeline nöbet parasını ödememek için çalışanları ’nöbet izni’ kullanmaya zorladığını öne sürerek, "Bizler nöbet izni değil tuttuğumuz nöbetin parasını istiyoruz" dedi.

Özgür Yıldırım Açıklaması 'Nöbet İzni Değil Parasını İstiyoruz'
Sağlık Sen Bakırçay Havzası Buluşması’na AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Kınık Kaymakamı Faik Oktay Sözer, Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, Sağlık Sen Genel Başkan Vekili Semih Durmuş, Sağlık Sen İzmir 1 Nolu Şube Başkanı Özgür Yıldırım ve sendika üye ve temsilcileri katıldı.

Sağlık çalışanlarının çok çalıştırıldığını savunan Yıldırım, "Ek ödeme alamayan ve iş yükünün arttığı hekim dışı personellerin çığlığına da ses vermenizi istiyoruz. Sağlık Uygulama Tebliği fiyatlarının 2003’ten beri artmaması, bir enjeksiyonun 2003’te 1.75 iken, 2016’da 1.65 TL’dir. 13 geçmesine rağmen gider artmış, gelirler ise aynı kalmıştır. SUT fiyatlarının acilen artırılması gerekiyor. Sabit ödemelerin hastanelerin döner sermaye bütçesinden çıkartılıp, Maliye Bakanlığı’na devredilmesi, yani merkezi bütçeden verilmesini istiyoruz. Bugün İzmir geneli riskli birin farkı olan birimlerde 3 TL gibi komik rakamla ek ödeme almaktadır. Sabit ödemelerin devri döner sermaye bütçesini rahatlatarak, ek ödeme imkanını sağlayacaktır. Geldiğimiz nokta hastane yönetimlerinin tutulan nöbet parası vermek yerine nöbet izni kullanmalarını istenmektedir. Bizler sağlık çalışanı olarak tutulan nöbetin iznini değil parasını istiyoruz" diye konuştu.



"Döner sermaye 5 yılda eridi"

Sağlık Sen Genel Başkan Vekili Durmuş ise Türkiye’nin içerisinde bulunduğu durumda Memur Sen ve Sağlık Sen ailesine daha çok ihtiyacı olduğunu, sendika üyelerinin kendilerine geliştirmeleri gerektiğini ifade etti.

Durmuş, böylelikle ülkemize daha iyi hizmet edebileceklerini belirtti.

Döner sermayeden sağlık çalışanına düşen payın son 5 yılda önemli ölçüde eridiğini anlatan Durmuş, "Özellikle birimde çalışan sağlık çalışanı 2 bin 80 TL döner sermaye alması gerekiyordu. Ancak bu kadar döner sermaye alan bir çalışanımız yok. Beş yılda döner sermaye açısından ciddi manada geriledik. Elzem olarak sağlık çalışanlarının döner sermaye konusunda bir an önce bir düzenleme yapılmalıdır" dedi.



"Ekonomik dengeler yerinde"

AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli de şunları söyledi:

"Bu necip millet bu planları boşa çıkartacak. Bu ülke küresel ekonomi krizi vardı. Dönemin başbakanı teğet geçecek dedi.

Teğet değil yanından bile geçmedi. Ekonomik dengelerin hepsi yerinde. Türkiye’de 14 yılda çok önemli işler yapıldı. İstikarın kalıcı olması için bir çok çalışma hayata geçirildi. Mikro-ekonomik sıkıntıları da gidermek boynumuzun borcudur. Millet bize güveniyor. Biz de bu milletin güvenini boşa çıkartmadık, çıkartmayacağız."

(MY)
Kaynak: İHA