OSB'nin Yer Tahsisi İçin Protokol İmzalandı

Bitlis’te organize sanayi bölgesinin (OSB) yer tahsisi için protokol imzalandı.

OSB'nin Yer Tahsisi İçin Protokol İmzalandı
Vali Ahmet Çınar, Bitlis Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı (BTSO) Davut Tezcan ve yatırımcıların katılımıyla Bitlis Belediyesinde düzenlenen imza töreninde, 3 yatırımcıya yer tahsisi yapıldı. Rahva mevkiinde kurulacak olan OSB için Vali Çınar, BTSO Başkanı Tezcan ve 3 yatırımcı ile protokol imzalanırken, OSB için ilk yatırımcıya törenle teşekkür plaketi verileceği bildirildi.

Düzenlenen imza töreninde bir konuşma yapan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Bitlis’te OSB’nin olmadığına değindi. Vali Çınar, “OSB’ler o şehrin ekonomisinin ana dinamiğini oluşturuyor. Bugün çok şükür OSB ile ilgili olarak bütün işlemler tamamladı. Arsa tahsis işlemleri başladı.

Şu anda 56 parselimiz var, bunlarla ilgili olarak başvurular içinde 31 tanesi yatırıma değer görüldü.

Kendilerine her an bu arsaların tahsisini yapabileceğimizi resmi olarak bildirdik. Ancak bugün burada Bitlis ili bir ilki yaşıyor. Özellikle son yıllarda milletimizi hayatından bezdiren bu terör olaylarından sonra ve terör olaylarının içinde hayatın devam ettiğini ve hızla normalleşmeye gittiğimizi, ekonomik faaliyetlerinde bölgemizde hızla devam ettiğini ve yatırımlarında burada yapılabileceğini göstermiş oluyoruz. İki gıda alanında bir de sanayi alanında olmak üzere 3 firmamızla bugün sözleşmelerimizi imzaladık. OSB’ye bismillah dedik. Hatta ilk inşaatımıza kazma vuruldu, devam ediyor. İlk kazmayı vuran arkadaşımıza da törenle bir plaket vereceğiz. Çünkü kendisi öncü oldu, çığır açtı. Kendisini tebrik ediyoruz. Allah hayırlı uğurlu etsin, en kısa sürede bir iki yıl içinde bütün bu parsellerin dolacağına inanıyorum. Çünkü yapılan müracaatlardan da bu anlaşılıyor. Hayat devam diyor. Bitlis çok güzel bir coğrafya, bereketli bir coğrafya ve burada her türlü yatırıma uygun şartlar var. Güvenlik açısından da özellikle vurgulamak istiyorum, hiçbir problem yok. Bütün yatırımcılar Bitlis’e gelip yatırım yapabilirler” diye konuştu.

(VO-MSA-Y)
Kaynak: İHA