Nostalji Fotoğraflara Gözü Gibi Bakıyor

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde matbaacılık ve yerel bir gazetenin imtiyaz sahipliğini yapan Mehmet Akış’ın çöp bidonunda bulduğu kitaptan tarih fışkırdı.

Nostalji Fotoğraflara Gözü Gibi Bakıyor
İstanbul’da bir matbaada çalıştığı dönemde çöp bidonunda fark ettiği kitabı alan ve içerisinde tarihi fotoğraflar olduğunu gören Mehmet Akış, bulduğu kitabı 38 yıldır saklıyor. Türkiye’nin değişik illerinde çekilmiş tarihi fotoğrafların yer aldığı kitaba gözü gibi bakan Akış, "1978 yılında İstanbul’da çalıştığım matbaanın karşısındaki çöp bidonunda buldum bu kitabı. Matbaanın atık kağıtlarını çöpe götürdüğüm esnada denk gelmiştim. Kitap dikkatimi çekti. Alıp baktığımda Türkiye’nin değişik semtlerinde çekilmiş çok güzel tarihi fotoğraflar olduğunu gördüm ve o günden beri titizlikle saklıyorum" dedi.

"Fotoğraflarla Türkiye" isimli kitabın içerisinde Ankara ve İstanbul’dan şehir manzaraları ile Türkiye Büyük Millet Meclisi, Sıhhat ve İçtimai Muavenet Vekaleti, Kız Lisesi, Galata Köprüsü, Giresun Limanı ile Pamuk Kombinası gibi toplamda 153 fotoğraf yer alıyor.

(TS-HA-Y)
Kaynak: İHA