MHP Kocasinan Meclis Üyesi Kazım Yücel Açıklaması

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kocasinan Meclis Üyesi Kazım Yücel, Kayseri’nin ilerleyen yıllarda göç alacağını söyleyerek, "Tramvay, ilerleyen yıllarda trafik sorunu yaşamamak için Anatamir’in oradan Doğu Garajı’na kadar yerin altına alınmalıdır" dedi.

MHP Kocasinan Meclis Üyesi Kazım Yücel Açıklaması
MHP Kocasinan Meclis Üyesi Kazım Yücel, kentteki trafik sorununa dikkat çekti. Yücel, "2015 yılının Nisan ayında farklı bir projeyi Kayseri için sunmuştuk. Kayseri’nin yüzölçümüne baktığımız zaman 1 milyon 100 bin tane insan yaşıyor. Kayseri’nin kentsel dönüşüm ile bir kaliteli göç alacağı gözüküyor. Bu göçle birlikte Kayseri’nin nüfusunun daha da artacağı önümüzdeki yıllarda gözüküyor. Bunda dolayı 2015 yılında tramvayın yerin altına alınması gerektiğini defalarca söylemiştik. Mevcut tramvay hattı Anatamir’in oradan Doğu Garajı’na kadar olan bölümünü yerin altına almadığınız takdirde bugün ki 1 milyon 100 bin olan nüfusumuz 2 milyon olduğu zaman bugün kaldırmayan trafik yoğunluğunu o gün de kaldırmayacağını yetkililerinde yaşan halkımızın da görmesi lazım. Biz bu anlamda projelerimizin üzerinde çalışıyoruz ve kamuoyuna da aktarıyoruz. Bu anlamda bu projelerinde hayata geçirileceğini düşünüyorum. Birkaç yıl içerisinde bu tramvayın yerin altına alınacağını da düşünüyorum. Bununla ilgili olarak o zaman konuştuğumuzda benim bir yere oynadığımı söylemişlerdi ama dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun Kayseri’de ziyaretinde bizim bu ifademizden sonra gördüm ki belediye başkanımız Başbakanımıza tramvayın yerin altına alınacağını talep etmişti. Bunun üzerinde Sayın Başbakan meydanda yaptığı konuşmada ‘Ey Kayserililer başkanınızla görüştüm, metroyu da yerin altına alacağız’ dediler. Bizim Milliyetçi Hareket Partisi olarak söylemlerimiz ve projelerimiz doğrudur. Bunu da Kayserililer takdir ediyorlar. Bu projeleri meclisten geçirseler dahi tek başlarına karar veriyorlar. Biz doğru projelerin üzerinde duruyorsak lütfen bizleri de o masalarda bu projelerin içerisinde değerlendirsinler. Bizde bu tür projeler ile Kayseri’mizi yaşanılabilir bir şehir, geleceğe güvenle bakan bir halk ve trafiğin bugün ki kaldırmaz durumunun 10 yıl sonraki yaşanmaz sıkıntılarını giderecek projelerimizin o masada yer almasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kentte yapılacak olan projeler ile ilgili Kayserililerden fikir alınması gerektiğini söyleyen Yücel, "Bugün Sivas Caddesi Kayseri nüfusunun yüzde 50’sini taşıyan bir bölgedir. Siz metroyu halen yerin altına almazsanız küçük lokasyonlar ile yaptığınız tadilatlar ile belki 6 ayı kurtaracaksınız ama 6 yılı kurtaramazsınız. Kayserililer yapılacak olan projeleri bile bilmiyor. Yapılacak olan projeler billboardlarda 1 ay öncesinde askıda tutup 1 ay sonrasında da bu işleme başlarsanız Kayserililerden bir fikir alabiliriz. Bu Kayseri sadece sizlerin değil, hepimizin. Bu kentte hepimiz mutlu yaşamak istiyoruz. Sonuç itibariyle biz bu metroyu yerin altına almalıyız" diye konuştu.

(AG-AÖ-Y)
Kaynak: İHA