Medicana'dan Anaokulu Öğrencilerine Sağlıklı Beslenme Semineri

Medicana Konya Hastanesi’nden anaokulu öğrencilerine “Sağlıklı Beslenme” konusunda eğitim semineri verildi.

Medicana'dan Anaokulu Öğrencilerine Sağlıklı Beslenme Semineri
Medicana Konya Hastanesi Eğitim Hemşiresi Ayşe Dölek, Selçuklu Anaokulu öğrencilerine Sağlıklı Beslenme eğitimi verdi. Hemşire Ayşe Dölek, çocukların sağlıklı beslenebilmesi için süt, et, tahıl, sebze ve meyve olmak üzere bu dört besin grubuna dikkat etmeleri gerektiğini vurguladı. Bu besin gruplarını her öğünde yeterli miktarda tüketmeye önem gösterilmesi gerektiğini belirten Ayşe Dölek, “Çocuklar için en önemli öğün kahvaltıdır. Kahvaltı yapılmadığı takdirde; dikkat dağınıklığı, yorgunluk, baş ağrısı, zihinsel performansta azalma görülür. Performansın azalmaması için öğün atlanmamalıdır. Okulda veya evde dinlenirken açlık hissedildiğinde şekerli besinler, cips, gazlı içecekler yerine süt, yoğurt, sütlü tatlılar, taze sıkılmış meyve suları tüketilmesi daha yararlıdır” dedi.

Çocuklara sağlıklı beslenmenin yanı sıra teknolojik ürünleri de belirli saatler içinde kullanmalarını tavsiye eden Ayşe Dölek, anaokulu öğrencilerine eğlenceli bir sunum hazırlayarak bilgi aktardı. Ayşe Dölek, seminerin ardından daha iyi anlayabilmeleri için çocuklara, sağlıklı beslenmek için kahvaltıda neler yiyoruz? Şekerli besinler, gazlı içecekler tüketiyor muyuz? Sağlıklı beslenmezsek nasıl oluruz? Bilgisayar veya tableti sürekli kullanıyor muyuz? gibi sorular sorular yöneltti.

Seminere katılım gösteren anaokulu öğrencilerine, Medicana Konya Hastanesi Eğitim Hemşiresi Ayşe Dölek ve Hasta İletişim Müdürü Aslı Büke tarafından balon dağıtıldı.

(AH-Y)
Kaynak: İHA