KYK Yurdunda Kur'an-I Kerim Kursu

Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde bulunan Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurdunda kalan üniversite öğrencileri için Kur’an-ı Kerim kursu veriliyor.

KYK Yurdunda Kur'an-I Kerim Kursu
Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında Adilcevaz Kredi ve Yurtlar Kurumunda kalan üniversite öğrencileri için Adilcevaz İlçe Müftülüğü, Kur’an-ı Kerim kursu açarak eğitim vermeye başladı.

Gönüllülük esasına uygun olarak hafta içi her akşam verilen kursa 12 kız öğrenci ve 46 erkek öğrenci olmak üzere toplam 58 öğrenci katılıyor. Adilcevaz Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Özcan Beşkardeş, yurtta kalan öğrencilerin kursa ilgi gösterdiğini belirterek, “Yurdumuzda değişik kurslarımız devam etmektedir. Bunlardan biri de Kur’an-ı Kerim öğrenme ve din dersi kursudur. Bu kurslarımız gönüllüğe esastır ve isteyen öğrencilerimiz katılabiliyor. Yurdumuzda 12’si kız, 46’sı erkek olmak üzere 58 öğrencimiz katılmaktadır. Öğrencilerimiz kursumuzda hem Kur’an-ı Kerim öğreniyorlar hem de Peygamber Efendimizin hayatını öğreniyorlar. Ülkemizin geleceği olan bu gençlerimiz manevi değerlere sımsıkı sarıldıkça, ülkemizin milli ve manevi değerlerine daha çok sahip çıkarlar diye düşünüyorum. Hem kız hem de erkek yurdunda görevli olan hocalarımıza ve kurslara göstermiş oldukları ilgilerinden dolayı öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Kredi Yurtlar Kurumu Müdürlüğü tarafından kursa katılan öğrencilere Türkçe mealli Kur’an-ı Kerim hediye edildi.

(MSA-Y)
Kaynak: İHA