Küresünniler Derneği'nden MHP'ye Ziyaret

Van Küresünniler Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, MHP Van İl, Tuşba ve İpekyolu ilçe başkanlıklarını ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundular.

Küresünniler Derneği'nden MHP'ye Ziyaret
Van’ın en büyük topluluklarından olan Küresünniler, federasyon yapılanmasına doğru giderken bu konuda siyasi ve sivil yapıları da bilgilendiriyor. Bu çerçevede siyasi parti temsilciliklerine yönelik gezilerini sürdüren Küresünniler Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, Saadet Partisinin ardından Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Van İl Başkanlığını da ziyaret etti. MHP Van İl Başkanı Salih Güngöralp ile Tuşba İlçe Başkanı Nevzat Yıldızbaş tarafından oldukça sıcak karşılanan Küresünniler Derneği Başkanı Ferhat Atacan ve yönetim kurulu üyeleri, çalışmalar hakkında bilgi verdiler. Amaçları hakkında geniş bir bilgilendirmede bulunan Başkanı Atacan, “Küresünniler artık kabuğuna sığamayacak kadar büyüdü. Bu topluluğumuzu siyasete bulaşmayan, kişisel menfaatlerden uzak bir federasyona doğru götürmek istiyoruz. Hedefimiz 2017’nin ilk yarı yılında Küresünni topluluğunu hak ettiği değer ve ölçülere ulaştırmaktır. Bu konuda topluluğumuzun ileri gelenleri ve üyeleri ile kentimizin değerli yönetenleri bizlerin yanındadır. Bizler bu yapılanma ile topluluğumuzu çok daha güzel günlere taşımayı amaçlıyoruz. MHP olarak siz yöneticilerimizin bizlerin yanında olması, topluluğumuz adına sevindiricidir. Ayrıca bölgemizin ve topluluğumuzun kanayan yarası olan işsizlik konusundaki çalışmalarımızı da önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklayacağız” dedi.

MHP Van İl Başkanı Salih Güngöralp ise, Van’ın çok önemli bir yapısı olan Küresünnilerin hak ettiği değere ulaşmasında Dernek Başkanı Ferhat Atacan ile yönetim kurulu üyelerinin büyük emeğinin bulunduğunu, bunun toplum tarafından görüldüğünü ve takdir edildiğini söyledi.

Yapıyı MHP olarak da önemsediklerini sözlerine ekleyen Güngöralp, “Sizlerin bugüne kadar verdiğiniz çaba takdire şayandır. Biliyoruz ki sizler tüm siyasi yapılara eşit mesafede kalarak topluluğu birleştirme çabası verdiniz. Tabi sizlerin bu çabasını Küresünni toplumu da görmekte ve bizler gibi takdir etmektedir. Çalışmalarınızda başarılar diliyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Dernek Başkanı Ferhat Atacan, ziyaret amacıyla MHP Van İl Başkanı Salih Güngöralp, Tuşba İlçe Başkanı Nevzat Yıldızbaş ve İpekyolu İlçe Başkanı Ramazan Üçbaş’a şilt takdim etti. Ziyaret, çekilen hatıra fotoğraflarının ardından son buldu.

(MSA-Y)
Kaynak: İHA