Kepez'de Örnek Alt Yapı Çalışması

Kepez Belediyesi, kentsel dönüşüme yönelik imar revizyonu hazırladığı mahallelerde Türkiye’ye örnek olacak bir alt yapı çalışmasını uygulamaya hazırlanıyor.

Kepez'de Örnek Alt Yapı Çalışması
Kepez Belediyesi, bölgesinde yolların sürekli kazılması sorununu bakım ve onarım çalışmalarını kazı yapmaksızın geçekleştirmek için modern ülkelerde kullanılan galeri sistemini kullanacak. Kepez Belediyesi, Türkiye’de altyapı çalışmalarına örnek olacak bu uygulama için Akdeniz Elektrik Dağıtım Şirketi ile işbirliği yapacak.

Yeni Kepez’in altyapısına galeri sistemi

Tütüncü, elektrik, haberleşme, su gibi hizmetlerin aynı yerde olacağı galeri sistemini kentsel dönüşüm yapacakları mahallelerde uygulayacaklarını açıkladı.

“En önemli hedefimiz mahallelerimizin kentsel tasarımını düzgün hale getirmektir” diyen Başkan Tütüncü, “Şehrimizin caddelerini, sokaklarını daha modern bir görünüme kavuşturmak istiyoruz. Bu noktada çok büyük bir gayretin içerisindeyiz. Akdeniz Elektrik Dağıtım ile bu noktada çok örnek çalışmalar yapıyor ve örnek projeler üretiyoruz. Kentsel dönüşüm yapacağımız mahallelerimizde oluşturacağımız caddelerde tüm altyapının aynı yerde olacağı bir galeri sistemini de şehrimize örnek bir proje olarak Akdeniz Elektrik’le birlikte kazandırmayı planlıyoruz” dedi.



Antalya’da ilk olacak

Basmakalıp altyapı belediyeciliğinden yeni bir alt yapı belediyeciliğine geçiş yapacaklarının altını çizen Tütüncü, galeri sistemiyle ilgili şunları söyledi: “Yer altına alınan, elektrik nakil hatlarında ya da doğalgaz ve içme suyunda herhangi bir arıza olduğunda asfaltı veya kaldırım sökülüyor. Sil baştan, kaldırım ve asfalt yeniden yapılıyor. Modern ülkelerde altyapılar bir galeri boşluğunun içerisinden devam ediyor. Arıza meydana geldiğinde galeri içerisinde dolaşılarak, asfaltı, kaldırımı bozmadan arızanın tamiratı yapılıyor. Artık basmakalıp altyapı belediyeciğinden öte yeni bir vizyonla yeni bir alt yapı belediyeciliğine geçiyoruz. Galeri sistemini nerede yapacağız? Kentsel dönüşüme tabi tuttuğumuz yeni mahallelerimizde. Bu mahallelerimizden biri olan Yeni Emek Mahallesi’nde yeni yollar açarken galeriler yapacağız. Bu galerilerde altyapıları aynı yerde olacak. Bu konuda AEDAŞ ile bir çalışma içerisindeyiz. Başardığımızda Antalya’da bu ilk olacak. Örnek bir çalışmaya imza atacağız. Kenti tamamıyla yenilemeye dönük bir belediyecilik anlayışını paydaş kurumlarla birlikte hayata geçirme konusunda heyecanlıyız, bunu da yapacağız.”

Kepez ve AEDAŞ bir ilke imza atacak

AEDAŞ Genel Müdürü Murat Yiğit de “Yapacağımız altyapı yatırımlarının belediyemizin yapacağı çalışmalarla paralel olarak yürümesini istiyoruz. Bölgede doğalgazla ilgili de ciddi bir çalışma var. Bütün bu çalışmaların ortak yürümesi bizim adımıza önemli olduğu gibi kamu kaynaklarının iktisadi bir şekilde kullanmamızı sonuçlayacak. Başkanımızın modern kent hayatına ve modern projelere verdiği önemi bildiğimiz için kendisiyle ileriki dönemlerde Türkiye’de bir ilke imza atmayı planlıyoruz. Belediyelerle yapılabilecek maksimum koordinasyon işbirliği anlamında Türkiye’de ilk olacak projelere imza atmayı düşünüyoruz.”

Galeri Sistemi ile tüm elektrik, su, haberleşme hatlarında bakım ve onarım çalışmalarını kazı yapmaksızın geçekleştirmek mümkün olacak.

(SÇ-SÇ-Y)
Kaynak: İHA