Kanserli Çocukların Koruyucusu Dilara Kurt Son Yolculuğuna Uğurlandı

“Belki de Sensin” adlı projeyi başlatarak ilik bekleyen çocuklara umut kapısı açan M. Dilara Kurt, yakalandığı lenfoma kanserine yenilerek hayatını kaybetti. Kurt’un cenazesi cenazesi eşi Aykut Kadir Kurt’un ve ailesinin gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Kanserli Çocukların Koruyucusu Dilara Kurt Son Yolculuğuna Uğurlandı
“Belki de Sensin” adlı projeyi başlatarak ilik bekleyen çocuklara umut kapısı açan Merve Dilara Kurt, hamileyken kanser olduğunu öğrenmişti. Başlattığı proje ile kısa sürede binlerce kişiye ulaşan, yüzlerce hasta çocuğa umut ışığı olan Kurt, “Sıradaki siz ya da sevdiğiniz biri olabilir” mesajı veriyordu. 2015 yılında hamileyken lenfoma kanseriyle karşı karşıya kalan genç kadın hastalığını yenmek için tedaviye başlamış, kemoterapi ile hastalığı yenmişti.

Dilara Kurt, 6 ay sonra tekrar eden kansere yenilerek hayatını kaybetti. İç mimar olan Kurt’un cenaze namazı bugün öğle namazına müteakiben Beylikdüzü Fatih Sultan Mehmet Camii’nde kılındı. Genç kadının cenaze namazı sırasında eşi Aykut Kadir Kurt ve yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Kurt’un cenazesi gözyaşları eşliğinde defnedilmek üzere Büyükçekmece’deki Yeni Mezarlığı’na götürüldü.

(HK-HA-Y)
Kaynak: İHA