İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu Toplantısı

İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu toplantısı, Manisa Valisi Güvençer başkanlığında yapıldı.

Manisa İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu yıl sonu değerlendirme toplantısı, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında yapıldı.

Şehzadeler Kaymakamlığı toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, 1.Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Şefik Güvenç, Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celaleddin Şimşek, Vali Yardımcısı Ali Osman İşşen, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Özcan Kaplan, İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Manisa Halk Sağlığı Müdürü Dr. Engin Yıldırım ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Güvençer, komisyonun genel ülke kararlarını almak, takip etmek, sahada çalışanları hem denetlemek, hem motive etmek, hem de yol göstermek üzere kurulmuş bir üst kurul olduğunu söyledi.

Asıl işin sahada çalışanlara düştüğünü vurgulayan Vali Güvençer, 'Üstte alınan kararlar sadece işbirliği için olsa dahi kamu kurumlarınca gösterilen çabalar bu sorunla başa çıkabilmek için yeterli değil. Bu tür kurullar belki daha ziyade farkındalığın artırılması, devletin, kamu erkinin konuya gösterdiği yakın ilgi, duyarlılık ve desteğin vurgulanması ve diğer bütün konularda olduğu gibi ortaklaşa yürütülecek faaliyetlerde kurumlararası eş güdümün temini maksatlı.' dedi.

Toplantıda, kurul üyesi kurumlar arasında eş güdümün artırılması, koruyucu ve önleyici çalışmalar kapsamında eğitimlere devam edilmesi, Manisa İli Uyuşturucu ile Mücadele Eylem Planı kapsamında kurumların üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi vurgulandı.
Kaynak: AA