İl Özel İdaresi 2017 Yılı Bütçesi 30 Milyon TL Olarak Belirlendi

Kilis İl Özel İdaresi’nin 2017 yılı bütçesi 30 milyon TL olarak meclis tarafından onaylanarak kabul edildi.

İl Özel İdaresi 2017 Yılı Bütçesi 30 Milyon TL Olarak Belirlendi
İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Metin Karakuş, İl Genel Meclisi’nin 20 gündür çalışmalarını sürdürdüğü 2017 yılı bütçesi bütçe kararnamesinin oylanarak kabulü ile sona erdiğini ifade etti.

Meclis Başkanı Karakuş, “2017 yılı için 30 Milyon olarak belirlenen bütçe ile gelir - gider dengesinin gözetildiğini ve stratejik plandaki ilkeler doğrultusunda hareket edildi. Son 5 yıldır hazırlanan bütçe, yatırım programı ve bütçe gerçekleşmeleri için teşekkür ediyorum” dedi.

Bütçenin kabulü ve yapılan çalışmalarla ilgili meclise bilgi veren İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat, hazırlanan bütçenin en verimli bir şekilde kullanılacağını ifade ederek, “Her alanda yapılan yatırımların planlamanın en az 4 - 5 katıdır. Bize güvenen başta Valimiz olmak üzere İl Genel Meclisimizin bütün üyelerine şükranlarımızı sunuyorum. İl Özel İdaremiz İlimiz için en güzelini yapmanın gayreti içerisindedir. Vatandaş memnuniyetinin de bunun en güzel yansımasıdır” dedi.

Kilis Valisi İsmail Çataklı ise İl Özel İdaresinin çalışmalarından son derece memnun olduğunu belirtti.

Vali Çataklı, “Bütçe dengesinin gözetilmesinin sağlıklı bir yapı ile yatırımların yürütüldüğünün ve sonuçlandırıldığını gösterdiğini, bu manada İl Genel Meclis Başkan ve Üyeleri ile İl Özel İdaresinin başta Genel Sekreteri olmak üzere her kademedeki çalışanlarına teşekkür ediyorum. Kilis ilinin nüfus ve coğrafi büyüklük olarak küçük olmasına rağmen, komşumuz Suriye de yaşanan olumsuzluktan en fazla etkilenen il olarak özel bir öneme sahip olduğunu, çalışmaların ve iş yoğunluğunun bu nedenle ülkemizdeki büyük iller kadar potansiyel taşıdığını, bu yüzden de buradaki her bir çalışanın sorumluluk noktasında daha fazla gayret sarf ettiğini biliyoruz. Sıkıntıları giderme noktasında gerekenler el birliği içerisinde yapılmaktadır” dedi.

(MAD-SD-Y)
Kaynak: İHA