Herkes İçin Kütüphane Projesi Tanıtılıyor

Kütüphane ve kütüphanecilik alanında gerçekleştirdiği çalışmalarla Türkiye’ye örnek gösterilen Odunpazarı Belediyesi, Hacettepe Üniversitesi Teknokent-Teknoloji Transfer Merkezi (HTTM) tarafından yürütülmekte olan ve Odunpazarı Belediyesi Kütüphanelerinin de dahil olduğu “Herkes İçin Kütüphane Projesi”ni tanıtmak için vatandaşlara broşür dağıttı.

Herkes İçin Kütüphane Projesi Tanıtılıyor
HTTM tarafından ülke çapında başlatılan ve Türkiye’deki yerel yönetim kütüphanelerinde dönüşümü hedefleyen “Herkes İçin Kütüphane” projesine dahil edilen Odunpazarı Belediyesi Kütüphaneleri, proje çalışmalarına başladı.

Daha önce proje kapsamında sürdürülen eğitimlere katılan kütüphane personeli, vatandaşın kütüphaneye gitmesini beklemeden onların yanına giderek projeyi anlatıyor. Dezavantajlı kesimlerin yoğunlukta olduğu mahallelere giden kütüphane personeli, hem hazırladıkları broşürleri vatandaşlara dağıtıyor hem de vatandaşları “Herkes İçin Kütüphane Projesi” hakkında bilgilendiriyor.

Hedef dezavantajlı gruplar

Özellikle projenin hedef kitlesi olan dezavantajlı gruplara projeyi anlattıklarını belirten yetkililer, proje kapsamında Hacettepe Üniversitesi Teknoloji Transfer Merkezi tarafından Odunpazarı Belediyesi’ne hibe edilen bilgisayarlar üzerinden vatandaşlara temel bilgisayar ve internete erişim imkânı sağlandığını kaydetti.

Proje ile birçok kişinin temel bilgisayar ve internet erişimine ücretsiz olarak kavuştuğunu dile getiren yetkililer, “Herkes İçin Kütüphane Projesi” kapsamında kütüphanelerde e-Devlet, e-Randevu Alma ve e- Belediye Hizmetlerinin yanı sıra CV hazırlama gibi hizmetlerin verildiğini söyledi.



(İHA-MET-Y)
Kaynak: İHA