GÜNDEM / 29 Kasım 2016

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Wow Otel'de 'Parlamentolararası Kudüs Platformu: Kudüs ve Süreci̇n Problemleri̇ Sempozyumu' ile Four Seasons Bosphorus Otel'de 'Küresel Gelecek: İnsan Odaklı, Akıllı Ekonomi Temalı 7. Boğaziçi Zirvesi'ne katılacak.

(İstanbul/10.30/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Bi̇nali̇ Yıldırım, partisinin TBMM grup toplantısında konuşacak, 'Parlamentolararası Kudüs Platformu: Kudüs ve Süreci̇n Problemleri̇ Sempozyumu' dolayısıyla İstanbul Wow Otel'de veri̇len akşam yemeğine iştirak edecek.

(Ankara/11.30/İstanbul/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP, MHP TBMM grupları toplanacak.

(TBMM/13.30/10.30/12.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Kamu Personeli Danışma Kurulu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun başkanlığında toplanıyor.

(Ankara/09.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM'den

- Genel Kurulda, Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine devam edilecek.

(15.00) (Fotoğraflı)

- Dışişleri Komisyonu, Türkiye ile Rusya Arasında Cezai Konularda Karşılıklı Adli Yardımlaşma ve Suçluların İadesi Anlaşması ile TürkAkım Gaz Boru Hattı Projesine İlişkin Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun tasarılarını ele alacak.

(15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 2. Global Satshow ve Arge İnovasyon Zirvesi’ne katılacak.

(İstanbul/10.00/12.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, 'Küresel Gelecek: İnsan Odaklı, Akıllı Ekonomi Temalı 7. Boğaziçi Zirvesi'ne iştirak edecek.

(İstanbul/09.20) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bakü'de Telekomünikasyon ve Bilgi Teknolojileri Uluslararası Fuarı ile Türk Keneşi Bilgi İletişim Teknolojileri Bakanları 1. Toplantısı'na katılacak.

- Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edilecek Arslan, İletişim ve İleri Teknoloji Bakanı Ramin Guluzade, Azerbaycan Demiryolları İdaresi Başkanı Cavid Gurbanov ile ikili görüşmeler yapacak.

(Bakü) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- TÜİK, geçen yıla ait çevresel istihdam, gelir ve harcama istatistiklerini paylaşacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Başbakan Yardımcı Nurettin Canikli ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 2020 Tunus'a Destek ve Yatırım Konferansı'nın açılışına katılacak.

(Tunus) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2 - AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Türkiye-AB Sivil Toplum Buluşmaları çerçevesinde Türk medya mensupları, akademisyenler, iş adamları ve Belçikalı muhataplarıyla bir araya gelecek.

(Brüksel) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Suriye'deki Fırat Kalkanı Harekatı ve rejim kuşatmasındaki Halep'te yaşanan gelişmeler izleniyor.

(Halep-İdlib-Lazkiye-Hama-Humus-Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Yemen'deki iç savaş ile ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana/Riyad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Genç Öncüler Derneğinin, 'Bireyselleşme ve Aile' temasıyla gerçekleştireceği kısa film yarışmasının basın toplantısı Fatih Belediyesi Topkapı Sosyal Tesislerinde yapılacak.

(İstanbul/17.00)

2- Beyoğlu’nun Araştırma Merkezleri projesi “BiblioPera”, Pera Müzesi'nde hayata geçiyor.

(İstanbul/18.30)

3- '1. Marmara Forum Kristal Kamera Kısa Film Yarışması' galası, Nebahat Çehre ve Cihan Ünal'ın katılımıyla Marmara Forum'da yapılacak.

(İstanbul/20.00) (Fotoğraflı)

4- Porto Rikolu şarkıcı, besteci ve gitar virtüözü Jose Feliciano, Zorlu PSM'de konser verecek.

(İstanbul/21.00) (Fotoğraflı)

SPOR

1- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası gruplarında ilk hafta 5 maçla başlayacak.

- Beşiktaş, deplasmanda 3. Lig ekibi Darıca Gençlerbirliği ile karşılaşacak.

(Kocaeli/20.30) (Fotoğraflı)

2- Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi'nde Banvit-Bakken Beans ve MHP Reisen Ludwigsburg-Beşiktaş Sompo Japan maçları oynanacak.

(Balıkesir/20.00/Ludwigsburg/22.00) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- Üçüncü havalimanının yüzde 40'ı tamamlandı

- Yolcu sayısı, kapladığı alan, terminal binası ve otoparkı başta olmak üzere birçok alanda dünyanın en büyüğü olacak İstanbul Yeni Havalimanı'nın yüzde 40'ı tamamlandı

- Tüm fazları tamamlandığında dünyanın en kalabalık havalimanının 2 katı sayıda yolcu ağırlayacak olan İstanbul Yeni Havalimanı, kapladığı alan bakımından dünyadaki en büyüğünün 3 katı olacak

- Dünyada tek çatı altındaki en büyük terminale sahip olacak ve dünyanın en büyük duty free alanının inşa edileceği 3. havalimanı, dünyanın ilk yeşil havalimanı unvanını da taşıyacak

- Yeni havalimanının ilk etabının Şubat 2018'de açılması planlanıyor

- İGA Havalimanları İnşaatı Üst Yöneticisi Yusuf Akçayoğlu:

- 'Havalimanı inşaatının yüzde 40'ı tamamlandı. Gece gündüz demeden çalışmalara devam ediyoruz'

(Uğur Aslanhan/İstanbul)

2- Sözleşmesini imzaladığınız otomobilin ÖTV farkını geri alabilirsiniz

- Tüketici Başvuru Merkezi (TBM) Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu:

- 'Birçok tüketici, parasının bir bölümünü ödediği, kaporasını verip sözleşme yaptığı otomobiller için ÖTV artışı nedeniyle kendilerinden fiyat farkı talep edildiği yönünde şikayette bulundu'

- 'Sipariş ettiği ve sözleşmesini imzaladığı otomobili teslim alırken, ÖTV'den kaynaklanan fiyat farkı ödemek zorunda bırakılan tüketici, 3480 liraya kadar olan tutarlar için tüketici hakem heyetlerine başvurarak, ödediği farkın kendisine iadesini isteyebilirler'

(Harun Kaymaz / Bursa) (Fotoğraflı)

3- Yolcu otobüsleri çetin kış şartlarına hazır

- TOF Genel Başkanı Mustafa Yıldırım;

- 'Otobüslerimizi kış şartlarına hazırladık. Kaptanlarımızı uyardık, lastiklerimizi değiştirdik, kışa hazırız'

- 'Esas olan sürücülerimizin eğitimlerinin yetersizliği. SRC eğitimlerinin altının doldurulması lazım. Ticari araç sürücülerinin 5 yılda bir sağlık kontrolünden geçmesi konusunda da ciddi çalışma yapılması gerekiyor'

- 'Şu anda askeri bölgelerin şehir dışına çıkarılmasından kaynaklanan arazi boşluklarında mutlaka ve mutlaka 'trafik kentler' oluşturup küçük yaşlardan itibaren trafik bilincini çocuklarımıza aşılamamız lazım'

(Onur Orhan / Sakarya)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA