GÜNCELLEME - Şiddetli Rüzgar Kule Vinci Okulun Üzerine Devirdi

İzmir'in Mavişehir semtindeki inşaat alanındaki vinç, kuvvetli rüzgarın etkisiyle yanında bulunan okulun üzerine devrildi Sabaha karşı meydana gelen olayda lisenin çatısı ve 2 sınıfta önemli hasar oluştu Kazayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldıRÖPORTAJLAR, ADLİ SÜREÇ VE BELEDİYENİN AÇIKLAMASI EKLENDİ.

Karşıyaka ilçesinde inşaat alanındaki kule vinç şiddetli rüzgar nedeniyle okulun üzerine devrildi.

Mavişehir'deki bir konut inşaatı alanında yer alan kule vinç, sabaha karşı etkili olan şiddetli rüzgarın etkisiyle yanında bulunan Emlakbank Süleyman Demirel Anadolu Lisesinin üzerine devrildi.

Çelik yapının üzerine düştüğü 4 katlı okul binasında, çatının bir bölümü çökerken 2 sınıfta da önemli hasar meydana geldi. Olayın sabaha karşı meydana gelmesi nedeniyle can kaybı ve yaralanma yaşanmadı.

Gürültüyle uyanan çevre sakinlerinin durumu bildirmesi üzerine olay yerine gelen güvenlik güçleri, okul ve inşaat yetkililerini olay yerine çağırdı.

Okulda ilk etapta eğitime bir günlük ara verilirken, inceleme ve tespitlerin ardından eğitime ne zaman devam edileceğinin kararlaştırılacağı bildirildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerince konuya ilişkin soruşturma başlatıldığı belirtildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğünce de kazayla ilgili adli soruşturmanın başlatıldığı, konunun taraflarının ifadeye çağrıldığı öğrenildi.

- Öğrenciler ve velileri şaşkınlık yaşadı

Okula gelen öğretmen ve öğrenciler de karşılaştıkları manzara karşısında şaşkınlık yaşadı.

Vincin zarar verdiği sınıflardan birinde okuyan öğrenciler, eğitimleri sırasında inşaatın devam etmesi nedeniyle de sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi. Öğrenciler 'Sabah geldiğimizde okulumuzun üzerine devrilmiş vinci gördük. Eğitime ara verilmiş. Biz okulumuzdan memnunuz, değiştirmek istemiyoruz, inşaatlara yönelik önlem alınsın.' dedi.

İnşaat gürültüsünden şikayetçi olduklarını fakat bir sonuç alamadıklarını belirten bir öğrenci de 'Bu olay öğrenciler okuldayken yaşansaydı, çok kötü olurdu. Can güvenliğimiz bu kadar ucuz mu? Neden tedbirler alınmamış?' diye konuştu.

Okula gelen bazı veliler de okul yönetiminden bilgi almaya çalıştı.

- Karşıyaka Belediyesi'nden açıklama

Karşıyaka Belediyesinden konuya ilişkin yapılan açıklamada ise 'bir facianın eşiğinden dönüldüğü' belirtilerek, inşaat çalışmalarının belediye ekiplerince durdurulduğu kaydedildi.

Açıklamada, konunun yalnızca bir vincin şiddetli yağış sonrası çökmesi olarak görülemeyeceğini savunan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Mavişehir imar planlarında, alanın zemin özellikleri, kent içindeki konumu, kentin denizle ilişkisi gibi özelliklerinin gözetilmediğini iddia ederek, jeolojik araştırmaların ortaya koyduğu bilimsel gerçeklere göre Mavişehir mahallesi zemininin bu tür yüksek yapılaşma için elverişli olmadığını kaydetti.
Kaynak: AA