Germencik Trafiğinde Büyük Reform

Germencik’i modern bir görünüme kavuşturmak için gece gündüz mesai kavramı gözetmeden çalıştığını belirten Belediye Başkanı Ümmet Akın, ilçedeki trafik problemine de el attı.

Germencik Trafiğinde Büyük Reform
Başkan Ümmet Akın, Germencik Çetinkaya Sokak’ta tek yön trafik uygulamasını başlatarak ilçedeki trafik sıkışıklığının giderilmesi için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Öncelikle ilçe merkezindeki tüm cadde ve sokaklara sıcak asfalt çalışması yapan Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın; “Germencikli vatandaşlarım kent merkezindeki gerek mimari olarak gerekse trafikte oluşan sıkışıklıktan kurtularak daha refah bir yaşam sürmesi amacı ile çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda ilk olarak trafikte tek yön uygulamasına başladık. Uygulama dönemi aynı zamanda bir geçiş süreci de diyebiliriz. İlerleyen günlerde tüm Germencik merkezinde bu uygulama yaygınlaşacak ve trafik sıkıntısı yok olacaktır. Daha sonrasında da mimari sıkışıklık giderilecektir. Bu anlamda yaptığımız çalışmalardan biri de yolların daha geniş olacağı blok nizam binalardan oluşan kent revizyon planıdır. Plan doğrultusunda kent meydanı etrafındaki binalar belli bir düzen içinde bloklardan oluşacak. Çalışmalar sonucunda ilçe merkezi bir düzene girecek. Germencik hem yol hem de mimari bakımdan çarpık kentleşmeden kurtulmuş olacaktır ” diye konuştu.

Başkan Ümmet Akın; “Tek yön uygulaması şehir içi trafiğini rahatlatmak amaçlı olduğundan bu çalışmalar sonuçlanana kadar vatandaşımızın göstereceği sabır ve anlayış için şimdiden herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

(MB-Y)
Kaynak: İHA