Fen Edebiyat Fakültesi İle Bilim Ve Sanat Merkezi Arasında Protokol İmzalandı

Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi ile Şanlıurfa Bilim ve Sanat Merkezi arasında, iş birliği protokolü imzalandı.

Fen Edebiyat Fakültesi İle Bilim Ve Sanat Merkezi Arasında Protokol İmzalandı
Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi ile Şanlıurfa Bilim ve Sanat Merkezi arasında ilk ve orta öğretim düzeyindeki özel yetenekli öğrencilerin üniversitede bulunan laboratuvarları kullanması ve eğitim olanaklarının paylaşılmasını amaçlayan işbirliği protokolü imzalandı. Bilimsel, eleştirel düşünme yeteneklerini geliştirerek öğrencilerin sorun çözme gibi temel yaşam becerilerini kazandırmayı da içeren protokol hakkında konuşan Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Akan, emeği geçenlere teşekkür ederek, “İnşallah bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada BİLSEM’le Şanlıurfa’yı eğitim konusunda daha ileriye taşımak için işbirliğimiz devam edecek” dedi.

Prof. Dr. Hasan Akan, “Özel yetenekli öğrencilere yönelik bilimsel etkinlikler, atölye çalışmaları düzenlemeyi amaçlayan protokolle, eğitim ile ilgili uluslararası kuruluşlarla işbirliği yapmak ve uluslararası projelere katılmak amaçlanmaktadır. Şanlıurfa Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinin, üniversite öğretim üyelerince verilen derslere katılması için ortam hazırlayacağız. Ayrıca bu işbirliği anlaşması kapsamında Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi olarak Şanlıurfa Bilim ve Sanat Merkezi öğretmenlerine danışmanlık hizmeti vermeyi hedeflemekteyiz. İlköğretimden üniversiteye eğitimin tüm alanlarında yapılacak çalışmalarla Şanlıurfa’da eğitim kalitesinin yükseltilmesi amaçlanıyor. Bilim Sanat Merkezi Müdürü Ümit Doğan ile Osmanbey yerleşkesinde bulunan dekanlık odamızda imzaladığımız bu protokol ile eğitim vizyonu ve niteliğinin geliştirilmesi, bireysel başarının artırılması, milli, manevi, ahlaki ve kültürel değerlerimizi benimsemiş topluma yararlı bireyler yetiştirilmesi, değişen öğretim programları ile yenilenen eğitim teknolojileri hakkında öğretmenlerin bilgilendirilmesi, ailelerin bilinçlendirilmesi ve eğitimin her alanında akademik destekli çalışmaların planlı programlı yürütülmesi sağlanacaktır” dedi.

(Şİ-SD-Y)
Kaynak: İHA